Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Protestáns egyházértelmezés a reformáció századában a jelentősebb egyházi...
Görözdi Zsolt - Protestáns egyházértelmezés a reformáció századában a jelentősebb egyházi...
Görözdi Zsolt
Protestáns egyházértelmezés a reformáció századában a jelentősebb egyházi...

kiadó: L'Harmattan - Károli Gáspár Református Egyetem
cikkszám: 11176214
ISBN: 9789632368894
megjelenés: 2014-11-24
Nincs készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
Görözdi Zsolt monográfiája a reformáció századának legjelentősebb protestáns egyházi rendtartásait vizsgálja gyakorlati teológiai szempontból, válaszokat keresve arra a kérdésre, hogy a tanrendszer milyen formában jelent meg az egyes egyházak szervezetében, hivatalaiban, szolgálati területein, egyházfegyelmi tevékenységében.

A szerző hazai és nemzetközi szinten is hiánypótló munkájában Kálvinnak a Genfi Egyház egyházi rendtartását, a református zsinat presbiteri rendszert keretbe foglaló Emdeni Zsinat aktáit, Melanchthon A vizitátorok tanítása a szász választófejedelemség lelkészei számára című művét és a lutheránus Brandenburg-Nürnbergi Egyház rendtartását, valamint a cseh Jednota bratrská rendtartását tanulmányozza.

A kötet segítséget nyújthat ahhoz, hogy saját egyházunk jelenlegi gyakorlatát - összevetve azt a reformáció gyakran feledésbe merülő örökségével - mélyebben megérthessük, kritikusabban szemlélhessük.

Görözdi Zsolt a Komáromi Selye János Egyetem Református Teológiai Karának tanszékvezető oktatója, dunaszerdahelyi református lelkész. Kutatásai elsősorban a homiletika, katechetika, ekkléziológia-ekkléziasztika területeire terjednek ki.

Tulajdonságok:
terjedelem: 137 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Károli Könyvek

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román