Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 19. kedd
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kis szigetek a világpolitika metszetében - A kínai-japán viszony a...
Szentesi Ambrus Gábor - Kis szigetek a világpolitika metszetében - A kínai-japán viszony a...
Szentesi Ambrus Gábor
Kis szigetek a világpolitika metszetében - A kínai-japán viszony a...

kiadó: Veszprémi Humán Tudományokért Alapítvány
cikkszám: 11177697
ISBN: 9786155360039
megjelenés: 2015-02-27
Készleten
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
"Sárkányok tánca" - a világsajtóban gyakran ezzel a kifejezéssel jellemzik Kína és Japán viszonyát. Több ezer éves ez a kapcsolat, amelyet valójában jól jellemez a "tánc": együtt és mégis külön, együttműködve, mégis szemben állva; szenvedéllyel, mégis bizalmatlanul és vetélkedve. Szentesi Ambrus Gábor a kínai-japán viszonyt, mint Távol-Kelet meghatározó gazdasági-politikai kapcsolatát mutatja be. Az első néhány ezer évben Kína a meghatározó, majd a XVIII-XX. században japán dominancia jelentkezik.
Az ezredfordulót követően Kína túlszárnyalta Japán gazdasági teljesítményét, és gyors növekedési ütemét látván elképesztő, hogy két-három évtized múlva a világ vezető gazdasági hatalma lesz. A két ország viszonyát a történelmi, politikai vitákon túl a közelmúltban beárnyékolta az úgynevezett Senkaku-szigetek miatt kibontakozó konfliktus. A szerző kötetében e kapcsolat történelmi-nemzetközi vonatkozásait világítja meg, és ezzel párhuzamosan a kínai (kisebb mértékben a japán) belpolitikát is elemzi.
Nagyon érdekes következtetésre jut: mindkét ország belpolitikai helyzete igényli a szigetvita napirenden tartását, ugyanakkor meggyőződése, hogy a konfliktus nem fog eszkalálódni. A szerző komplexen, szinte minden területre kiterjedően foglalkozik a kérdéskörrel, s gondolkodtatja el az olvasót a Távol-Kelet ezen meghatározó viszonyáról.
Szívből ajánlom ezt a könyvet az ázsiai térség gazdasága-politikája iránt érdeklődőknek!
Dr. Majoros Pál

Tulajdonságok:
terjedelem: 184 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román