Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 24. szombat
Boldog névnapot Salamon nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Berzsenyi Dániel levelezése
Berzsenyi Dániel levelezése

Berzsenyi Dániel levelezése

kiadó: EditioPrinceps
cikkszám: 11177925
ISBN: 1503161035373
megjelenés: 2014-03-16
készlet: Nincs készleten
Ár: 5250 Ft
webes rendelés esetén: 4725 Ft
 
Leírás:
A kritikai kiadás-sorozat újabb darabja, melyben először jelenik meg a neves költő levelezése. A kötetben közölt 392 levelet gazdag magyarázó jegyzetanyag és mutatók egészítik ki.

Berzsenyi Dániel levelezésének kritikai kiadását tartja kezében az Olvasó. Most először jelenik meg összegyűjtve a Berzsenyi-levelezés egésze. Az összeállítást jelentős részben publikálatlan vagy kötetben korábban nem szereplő levélszövegek alkotják: ide tartozik a Berzsenyinek címzett levelek zöme, illetve a niklai költő több, a megelőző kiadásokban nem olvasható levele és levélfogalmazványa. A kiadatlan anyag egyik újdonságát a Berzsenyinek írt, eddig teljesen ismeretlen családi levelek jelentik, melyek a közelmúltban kerültek magántulajdonból közgyűjteménybe. Számottevő nóvumként értékelhetők azoknak a fiatal irodalmároknak a levelei is, akik az 1810-es években egy kisebb költői csoportot alkottak Berzsenyi körül, vagy az akadémiai körlevelek, melyek az életpálya utolsó szakaszára vetnek fényt. A jegyzetapparátusban külön rész mutatja be Berzsenyi fontosabb levelezőtársaival fenntartott kapcsolatainak történetét, ezt követik az egyes levelekre vonatkozó tárgyi és szómagyarázatok. A függelék számos, a levelezés közvetlen kontextusához tartozó, összefüggéseinek megértéséhez szükséges kéziratos forrást tesz közzé. A kiadvány hozzájárul ahhoz, hogy újragondolhassunk egy korszakos jelentőségű 19. századi magyar írói életművet a szerző kortárs kapcsolatainak fényében.

Jelen kötet a Berzsenyi Dániel összes munkái címet viselő új kritikai kiadás második darabja. A sorozatot a költemények közzététele teszi majd teljessé.

Tulajdonságok:
terjedelem: 1203 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Berzsenyi Dániel összes munkái
megjegyzés: kritikai kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román