Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

70 vers ellenfényben
Birtalan Ferenc - 70 vers ellenfényben
Birtalan Ferenc
70 vers ellenfényben

kiadó: Napkút - Cédrus
cikkszám: 11178649
ISBN: 9789632634739
megjelenés: 2015-04-28
Készleten
Ár: 1790 Ft
webes rendelés esetén: 1611 Ft
 
Leírás:
Amikor annak idején elújságoltam az oviban, hogy "Apa lakatos és költő", az óvó nénik kedvesen viccelődtek, de nem igazán tudtak mit kezdeni vele. Mentségükre szolgáljon: mások se nagyon. A legnehezebb dolga e két nyilvánvalóan össze nem illeszthető valóság összeillesztésével persze magának Apának volt. Évtizedekig élt kettős állampolgárként: egyik hazája a vers, másik az, ahol "nem kap (...) ünnepi csendet a szó".

1945-ös születésűként papírforma szerint békében nőtt fel, és ezt - sokakhoz hasonlóan - meg is szenvedte. "Mert nekünk nem volt egy vacak háborúnk, hogy esténként mesélhessük a gyereknek" - panaszolta, csaknem egy fél élettel ezelőtt. Hát mesélt másról, arról, amiről tudott: igazságról, tisztességről, a "jó tett helyébe jót várj"-ról. Amikor pedig úgy négyévesen megkérdeztem tőle meccsnézés közben, kinek drukkol, azt mondta: "A gyengébbnek, mert annak nagyobb szüksége van rá."

Talán ő maga is unta már, annyiszor hangoztatta véleményét a költészetről: "Aki abba tudja hagyni az írást, hagyja is abba."

Ő maga is megpróbálta abbahagyni, többször is. Nem sikerült.

Én örülök neki.
Birtalan Balázs

Tulajdonságok:
terjedelem: 95 oldal
borító: keménytáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román