Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 2. szerda
Boldog névnapot Melinda, Vivien nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A film mint mozgás
Bokor Pál - A film mint mozgás
Bokor Pál
A film mint mozgás

kiadó: Atlantic Press
cikkszám: 11178994
ISBN: 9786155332524
megjelenés: 2015-05-18
Nincs készleten
Ár: 6800 Ft
webes rendelés esetén: 6120 Ft
 
Leírás:
Legendaromboló filmkönyvvel lepi meg a rajongókat és a filmszakmát a szerző. Ez a könyv olyan legtöbbünk által érintetlennek hitt tabukat döntöget, mint hogy a film szépségének titka a művészien komponált kép vagy a csodatevő montázs, netán a hosszú beállítások forradalma.

A film mint mozgás emellett alázatos tisztelgés a magyar és az egyetemes filmtörténet emlékezetes művei előtt A vonat érkezésétől napjainkig, valamint a hetedik művészetről való gondolkodás olyan nagyjai előtt, mint Balázs Béla vagy Gilles Deleuze.
A szerző többszáz mű elemzéséből rakta össze a maga minden részletre kiterjedő esztétikáját, mely nem azt akarja megmondani, hogy melyik film a jó és melyik a rossz, hanem azt, hogy miként és mitől lesz a mozgásból esztétikum, a mozgóképből művészet. Ehhez persze nélkülözhetetlen a korábbi filmelméletek megidézése, s ezekkel csak azért nem mindig bánik kegyesen, hogy el lehessen választani a ragyogót a talmitól, az érvényest az elavulttól. Hiszen, mint az előszóban megjegyzi, maga a filmtudomány is "...olyan egy kicsit, mint egy horrorfilm. Tárgyának kivételesen gyors fejlődése miatt ezerszer feltett, ezerszer megválaszolt, de véglegesen soha nem megválaszolható kérdések támadnak fel benne újra és újra, és integetnek felénk gonoszkodva, mint a zombik George A. Romero Az élőholtak éjszakája című filmjében."
A nagyívű szellemi konstrukciók valódi értékét mindig az idő dönti el, de aki megismerkedik a kinetovizualitás itt lefektetett alapjaival, az nagy valóaszínűséggel másként közelít ezután a filmhez, mint ezelőtt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 495 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: ÜKH 2015

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román