Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A magyar maffiaállam anatómiája
Magyar Bálint - A magyar maffiaállam anatómiája
Magyar Bálint
A magyar maffiaállam anatómiája

kiadó: Noran Libro
cikkszám: 11179127
ISBN: 9786155513183
megjelenés: 2015-05-27
készlet: Nincs készleten
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
"A maffiaállam nemzeti szinten rendszerszerű korrupciója már nem a klasszikus hétköznapi vagy alvilági eset, hiszen ezen a ’fejlettségi fokon’ a korrupció rejtegetni való devianciából egyszeriben az állami politika rangjára emelt, központilag vezérelt gyakorlattá válik. Itt nem az oligarchák vonják ellenőrzésük alá az államot, hanem egy politikai vállalkozás teremt magának oligarchakinevezési jogot. Vagyis nem egy gazdasági érdekcsoport veszi át az egyébként tőle személyileg és szervezetileg is különálló politika bizonyos szegmensei fölötti rendelkezést, hanem egy politikai vállalkozás maga válik egyúttal gazdasági vállalkozássá is, foglyul ejtve mind a politika, mind a gazdaság világát, és az államhatalom teljes fegyvertárával építve a maga maffiára jellemző kultúráját és befolyását. A maffiaállam a törvényesített rablás eszközeivel osztja újra a vagyont. Ami nálunk 1998 és 2002 között elindult, majd 2010 óta kiteljesedett, azt leginkább az egykori Szovjetunió utódállamainak többségében történtekkel - Putyin Oroszországával, Azerbajdzsánnal, vagy más közép-ázsiai volt szovjet tagköztársaságokkal - lehetne rokonítani, csak a rendszerváltás óta nálunk bejárt - politikai evolúciós - út volt más."
(Magyar Bálint)

Magyar Bálint a posztkommunista maffiaállam fogalmával olyan új értelmezési keretet és nyelvet teremtett Orbán rendszerének leírására, amelyek ma már mind a tudományos vitákban, mind a politikai mozgalmak diskurzusában megkerülhetetlenek. A magyar maffiaállam anatómiája Magyar Bálint e témában született eddigi írásainak az idegen nyelvű kiadásokhoz készült bővített, megújított és a kritikai megjegyzésekre reflektáló összegzése.
(A kiadó)

Tulajdonságok:
terjedelem: 309 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román