Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 23. szombat
Boldog névnapot Zelma, Rajmund nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A teória
Török-Szabó Balázs - A teória
Török-Szabó Balázs
A teória

kiadó: Könyvpont
cikkszám: 11179866
ISBN: 9786155436116
megjelenés: 2015-07-02
Utolsó darab!
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A világ végtelen (de legalábbis közel végtelen), benne minden mindennel összefügg, minden eleme hat az összes többire, ráadásul folyamatosan változik. Egy ekkora, állandó mozgásban lévő rendszert átlátni, megérteni és leírni valószínűleg lehetetlen - de talán képesek lehetünk érzékeltetni a mozgását, az összefüggéseit, a ránk gyakorolt hatását. A teória erre tesz kísérletet.

Mi a tudat? Létezik-e idő? Mi az ember? Hogyan viszonyul egymáshoz ez a három?
Valóság-e az, amit érzékelek?
Mi a figyelem, mi a döntés, mit jelent tudatosnak lenni?
Mi a testtudat? Vajon mi használjuk az agyunkat, vagy az használ minket? Érzések-e azok, amiket érzéseknek hiszünk, vagy csupán indulatok?
Véget ért-e a fejlődésünk azzal, hogy felnőttünk, és kialakult az éntudatunk?
Vagy esetleg van tovább?
A könyv - mely évtizedes tapasztalások, megfigyelések és kutatások eredményeit foglalja össze - ezekre, és más hasonlóan zavarba ejtő kérdésekre keresi a választ.

A filozófia szó eredeti jelentése a bölcsesség szeretete, A teória pedig ehhez az értelmezéshez tér vissza. Határokat feszeget, megkérdőjelez, új irányt jelöl: a tudatfejlődés útját. A tudatfejlődés útját, mely egyáltalán nem misztikus, sokkal inkább logikus következő lépés az emberiség fejlődése szempontjából, és mindenki számára elérhető. Dolgoznia mindenkinek magának kell azért, hogy tudatossá váljon, megértse önmagát és megszabaduljon az éntudat kötöttségeitől, és a könyv eszközöket is kínál ehhez a munkához. De elsősorban egy olyan újfajta szemléletmóddal szolgál, ami az olvasónak a világhoz - és önmagához - való viszonyát totálisan megváltoztathatja.

Tulajdonságok:
terjedelem: 99 oldal
borító: keménytáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román