Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. augusztus 2. hétfő
Boldog névnapot Lehel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ellenzékiség és együttműködés között - Ukránok a két világháború közötti...
Lagzi Gábor - Ellenzékiség és együttműködés között - Ukránok a két világháború közötti...
Lagzi Gábor
Ellenzékiség és együttműködés között - Ukránok a két világháború közötti...

kiadó: L'Harmattan - ELTE-BTK-Kelet-Európa Tört. Tanszék
cikkszám: 11179992
ISBN: 9789634140115
megjelenés: 2015-07-15
Nincs készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Az 1918-ban újjászületett Lengyelországban a lakosság több, mint egyhatodát tették ki az ukránok, ezzel a korabeli Európa legnagyobb kisebbségi közösségének számítottak (kb. 5 millió fő). Velük szemben húsz év lefolyása alatt a mindenkori varsói kormányzat nem dolgozott ki és nem valósított meg egy konzekvens és kooperáción alapuló programot. A kisebbségbe szorult ukránok nem tudták megfelelő módon képviselni politikai, gazdasági vagy kulturális jogaikat nem csak a parlamentben, hanem a helyi adminisztráció szintjén sem.

A monográfia bemutatja a kisebbségi közélet résztvevőit (legális és illegális pártok, gazdasági, társadalmi szervezetek), a lengyel kormányzat kisebbségi politikájának állomásait, belső dinamikáját, mindezt a korabeli politikatörténet keretébe ágyazva. A monográfi a publikálásával az olvasó megismerhet egy földrajzilag közeli, időben távoli, de mindenképp ismerős történetet. A lengyelországi ukránok helyzetének bemutatása a mai kor emberének is tanulsággal szolgálhat: hogyan romolhat el óhatatlanul a többség és kisebbség viszonya, mit jelent két nacionalizmus találkozása, milyen kiegyezési kísérletek születtek ebben az időben.

Tulajdonságok:
terjedelem: 254 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Kelet-európai monográfiák III.

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román