Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 30. hétfő
Boldog névnapot András, Andor nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A kvalitatív kutatás alapjai
Corbin, Juliet - Strauss, Anselm - A kvalitatív kutatás alapjai
Corbin, Juliet - Strauss, Anselm
A kvalitatív kutatás alapjai

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11180414
ISBN: 9789634140122
megjelenés: 2015-08-26
Nincs készleten
Ár: 4490 Ft
webes rendelés esetén: 4041 Ft
 
Leírás:
A kvalitatív kutatások alapvető kézikönyvének fordítását tartja a kezében az olvasó, mely Anselm Strauss és Juliet Corbin tudományos bestsellerének harmadik, gyökeresen átdolgozott kiadása alapján készült. A kötet mélyreható gyakorlati tanácsokat és technikai útmutatásokat nyújt a gyakorló kutatók adatgyűjtéséhez. A grounded theory (megalapozott elmélet) néven ismert módszer sajátossága, hogy a kutatókat képessé teszi adataik elemzésére és értelmezésére, hogy arra alapozva hozhassák létre saját elméletüket. Corbin és Strauss világosan és biztos kézzel vezeti végig az olvasót a kutatás lépésein - a kutatást vezérlő kérdés megfogalmazásától a megközelítések közötti válogatáson át a kódolásig és elemzésig, és végül a kutatási beszámoló megfogalmazásáig. A kötetben átlátható meghatározások és megvilágító példák követik egymást; utolsó fejezetei pedig egyrészt a megírt tanulmány értékeléséhez adnak kritériumokat, másrészt a hallgatók és gyakorló kutatók által gyakran feltett kérdéseket válaszolják meg. Ez a kötet mérföldkő a kvalitatív kutatás elméletének és gyakorlatának történetében.

• A kötet lehetővé teszi a hallgatóknak kritikai gondolkodási képességeik fejlesztését a fejezetek végén található "kritikus kérdések" felvetésével.
• A könyv az adatelemzés és adatgyűjtés valamennyi lépésére rámutat (a leírástól a grounded theory megfogalmazásáig) az elméleti mintavétel módszerének alkalmazásával.
• A könyvben olyan gyakorlati feladatok találhatók, melyek segítik a bemutatott módszer elmélyült elsajátítását írásgyakorlatok, csoportbeszélgetések és gondolati feladványok révén.

Tulajdonságok:
terjedelem: 431 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Ehmann Bea
sorozat: Pszichológia és Társadalom
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román