Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 27. szerda
Boldog névnapot Angelika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Abszurd, bravúr, celeb - 100 idegen szó verses magyarázata
Laik Eszter - Abszurd, bravúr, celeb - 100 idegen szó verses magyarázata
Laik Eszter
Abszurd, bravúr, celeb - 100 idegen szó verses magyarázata

kiadó: Móra
cikkszám: 11180539
ISBN: 9789631198881
megjelenés: 2015-09-03
Nincs készleten
Ár: 2199 Ft
webes rendelés esetén: 1979 Ft
 
Leírás:
Az olvasó, akár gyerek, akár játékos kedvű felnőtt 100 gyakori idegen szó verses magyarázatát találja meg e rendhagyó "idegen szavak szótárában". A köznapi szóhasználatban, a beszélgetésekben, az interneten, a hírekben, az iskolában, a tankönyvekben nap mint nap előkerülnek ezek a kifejezések, amelyek könnyen megakaszthatják a megértést, ha jelentésükkel nincs tisztában, aki hallja vagy olvassa őket.

A lexikon forgatható hagyományos verseskötetként is, amelyben vicces, meghökkentő, tágas vagy épp szűkös világunk szereplőinek tarkabarka sereglete vonul fel, a Jetitől a maffiózókon át a zsonglőrig. A versek humorával - és az olvasóval - összekacsintó, egyszerre kacagtató és elgondolkodtató illusztrációk Kárpáti Tibor munkái.

Az idegen szavak verses szótárában vicces, meghökkentő, tágas vagy épp szűkös világunk szereplőinek tarkabarka sereglete vonul fel a Jetitől a maffiózókon át a zsonglőrig.

Szerzői ajánló
E kislexikon elsősorban gyermekverskötet, de optimistán a gyerekek közé számlálom a játékos kedvű, nyelvi fogékonyságukat megőrző felnőtteket, legyenek akár a nagyszülői generáció tagjai. A világra való rácsodálkozás első nagy élménye, a nyelvvel való ismerkedés ugyanis egy életen át tartogat tanulságos és szórakoztató felfedezéseket.

A kötetben található versek valójában szómagyarázatok: a sorokba beleszőve, színessel kiemelve olvasható az egyes címekben szereplő idegen szavak magyar szinonimája. A versek emellett igyekeznek felvillantani a bennünket körülvevő világ ellentmondásos, mókás vagy misztikusvonásait, nem megkerülve az olyan "kényes" jelenségeket sem, mint például a korrupció, aterror vagy a szex.

A válogatás természetesen szubjektív, ám kifejezetten gyakori szavakból áll, amelyek lépten-nyomon felbukkannak életünkben. A szókincs hozzávetőlegesen a 6-14 éves korosztály ismereteire épül, ám e határok tetszőlegesen tágíthatók, az egyénenként eltérő verbális készségeknek megfelelően.

S bár alapvetően verseskötetről beszélünk, a szótárnak nem titkolt szándéka a szókincs bővítése, afantázia felcsigázása, a ritmikai fogékonyság és a gondolkodás fejlesztése, az etimológiai érzék bontogatása, ami a nyelvtanuláshoz is fontos kellék. Igyekszik azonban a kötet messze elkerülni a tanáros okítást, hiszen a nyelv - és ezen keresztül a világ - rétegeinek felfedezése a lehető legszórakoztatóbb dolog. Ezt bizonyítják Kárpáti Tibor zseniális rajzai is, amelyek tökéletes összhangban működnek a versekkel.
Laik Eszter

Tulajdonságok:
terjedelem: 63 oldal
borító: keménytáblás
illusztrálta: Kárpáti Tibor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román