Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 30. péntek
Boldog névnapot Judit, Xénia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

329 sorsfordító nap - A német újraegyesítés - belülről
Teltschik, Horst - 329 sorsfordító nap - A német újraegyesítés - belülről
Teltschik, Horst
329 sorsfordító nap - A német újraegyesítés - belülről

kiadó: Antall József Tudásközpont
cikkszám: 11180642
ISBN: 9786155559068
megjelenés: 2015-09-16
Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
A német újraegyesülés 25. évfordulóján e sorsfordító napok bennfentes krónikásának, Kohl kancellár egykori tanácsadójának visszaemlékezését veheti kezébe az olvasó. Horst Teltschik az akkori folyamatok aktív részeseként szinte napról napra meséli el annak a 329 napnak a történetét, mely a berlini fal 1989. november 9-i leomlásától a két német ország hivatalos újraegyesüléséig, 1990. október 3-ig ível. Könyvéből kiderül: szinte minden hétre jutott egy-egy olyan esemény, amely a ma ismert Németország, illetve az elszigetelt blokkok nélküli jelen Európájának sorsát másképp alakíthatta volna. Ahogy ő fogalmaz: "A német egységhez vezető ajtó csak egy rövid, szerencsés pillanat erejéig nyílott meg, akkor is csak résnyire."

Az egyesülési folyamatban a kor vezető politikusainak - Thatcher, Gorbacsov, Bush, Mitterrand, Delors - szerepét elemzi, miközben a német belpolitikai elit, valamint az NSZK és az NDK átlagpolgárainak reakcióit is felidézi.
Többször szó esik az eseményekre befolyással bíró magyar politikusokról: Németh Miklósról, Horn Gyuláról és Antall Józsefről. Az események irányítója, a visszaemlékezés főszereplője azonban mindvégig az NSZK akkori szövetségi kancellárja, Helmut Kohl marad. Horst Teltschik könyve mementó a ma már magától értetődőnek tűnő európai együttműködés kezdeteiről. A kötet a Tudásközpont Könyvműhely önéletrajzi sorozatának 5. tagja.

Tulajdonságok:
terjedelem: 333 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Csősz Róbert

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román