Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Közösség - művelődés - közösségi művelődés (Válogatott tudósítások 1980-2010)
Trencsényi Imre - Közösség - művelődés - közösségi művelődés (Válogatott tudósítások 1980-2010)
Trencsényi Imre
Közösség - művelődés - közösségi művelődés (Válogatott tudósítások 1980-2010)

kiadó: Fapadoskonyv.hu
cikkszám: 11181048
ISBN: 9789633776612
megjelenés: 2015-10-05
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
TRENCSÉNYI IMRE gyermekkulturális témájú fotói, a 80-as évek képes krónikája 10 évvel ezelőtt jelent meg Arcok, kezek, pillanatok címmel. A fotóalbum méltatói akkor is a közösségi kultúra hűséges krónikásaként jellemeztéka szerzőt, aki a fontosabb műhelyek, események szorgos látogatójavolt, s szuggesztív képekben örökítette meg élményeit a korszak szűkülő kapacitású sajtóorgánumaiban, elsősorban a Népművelés című hivatalos orgánum amatőr művészeti mellékleteként megjelent Színképben.
A Színkép Trencsényi maga teremtette birodalma volt. S nemcsak nézőként, fotográfusként adott közre tudósításokat, jegyzeteket e világról, de újságíróként is megkerülhetetlen nyomot hagyott maga után. Majd más periodikák is fogadták írásait, a Gyermekérdekek Magyarországi Fóruma hírlevele (Tejfoggal kőbe... címet viselte), a Drámapedagógiai Magazin,az Iskolakultúra, a népfőiskolások MNT folyóirata stb.
Eltelt 10 esztendő. A krónikás születésének újabb kerek évfordulóját köszönti a szakma. A mögöttünk álló mintegy3 évtized közösségi, művelődési történéseinek,vállalkozásainak hű tükreként adjuk közre e válogatásta szerző tiszteletére, az utókor okulására.Válogatásunk a gazdag újságírói életműből nem teljes, de a könyv szerkezete mégis szándékaink szerint megmutatja: a szerző ennek a világnak, a kötet címébe foglalt jelenségnek(valóságnak és hiánynak) a teljességét kerestejegyzettömbbel és golyóstollal a kezében.
A szerkesztő

Tulajdonságok:
terjedelem: 500 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román