Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 30. péntek
Boldog névnapot Alfonz nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Olimpiai álom a Radnai-havasokban
Killyéni András-Péter - Olimpiai álom a Radnai-havasokban
Killyéni András-Péter
Olimpiai álom a Radnai-havasokban

kiadó: Magyar Napló
cikkszám: 11181065
ISBN: 9786158000154
megjelenés: 2015-10-05
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
1940-1945 a világ történelmének talán legsötétebb időszaka. A második világháború kegyetlen évei, politikai döntések, halottak és sérültek milliói, porrárombolt városok és megannyi tönkretett család, életek.
Mégis léteznek olyan történetek, amelyek nem rombolásról, ellenségeskedésről, tönkretett sorsokról szólnak, hanem a jövőről és a békéről, s amelyek megmutatták a helyi közösségek összetartását. Ezek közül igen különleges a "magyar olimpiai síközpont" története, amelyről bátran állíthatjuk, hogy egy tipikus "erdélyi" történet: a magyar állam megálmodott és felépített egy olyan olimpiai síközpontot, amely német mintára készült el egy többségben román lakta vidéken, a helyi román közösség támogatása mellett.
Borsafüred, ha rövid ideig is, nemzetek találkozási helye lett. Magyarok és románok találkoztak itt lengyelekkel, németekkel, norvégokkal, és a versenyzők között nem volt politikai hovatartozás, nem számított, hogy melyik ország ki ellen harcol. Ez volt a borsafüredi sportszellem!

Tulajdonságok:
terjedelem: 111 oldal
borító: keménytáblás


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román