Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 28. szerda
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Polt felügyelő és a jeges szüret - Bűntények a pincesoron IV.
Komarek, Alfred - Polt felügyelő és a jeges szüret - Bűntények a pincesoron IV.
Komarek, Alfred
Polt felügyelő és a jeges szüret - Bűntények a pincesoron IV.

kiadó: Napkút
cikkszám: 11181114
ISBN: 9789632635194
megjelenés: 2015-10-06
készlet: Utolsó darab!
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
Komarek ismét az osztrák Borkörzet idilli falucskájába, Brunndorfba kalauzol el bennünket. És Simon Polt felügyelő megint csak belebotlik egy bűnügybe, amelyet aztán komótosan és sok beleérzéssel megold. Egy csikorgóan fagyos téli hajnalon Polt Fürnkranz borosgazdának segít a jeges szüretnél. Amikor nekiállnak kipréselni a fagyott szőlőfürtöket, vért észlelnek a kifolyó mustban. Az öreg bálványprésben a már korosodó, léha széltoló, Ferdinand Lutzer holttestére bukkannak. A megrögzött szoknyabolond Lutzer alkalmi munkákból és kéregetésből élt. A nyomban kutakodni kezdő Poltnak feltűnik Fürnkranz gyakorta részeg fia, akit nem ritkán gyanús alakok társaságában látnak. Az áldozat is kapcsolatban állt ezekkel az elemekkel, akik a határ cseh oldalán különféle illegális tevékenységet folytatnak. Ráadásul úgy tűnik, hogy a múltnak is köze van a gyilkossághoz: Karin, Polt barátnője szemlátomást tud valamiről, de nem viszi rá a lélek, hogy beszéljen róla.
Ebben a könyvben első ízben játszik fontos szerepet az egykori keleti blokk határának a közelsége. Ideát a nyugodt, leszálló ágban levő települések, odaát a sötét machinációkkal teli, feltörekvő üzleti élet. Polt - nem utolsó sorban új őrsparancsnoka miatt - meglehetősen rezignált. Korábban szerves tartozéka volt a régi bortermelő közösségnek, a tipikus pincesoroknak, s a hagyományok lassú elhalása láttán egyre kevésbé találja a helyét.

Tulajdonságok:
terjedelem: 218 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Szalai Lajos
sorozat: Nyomolvasó 9.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román