Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 5. vasárnap
Boldog névnapot Emese, Sarolta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez
Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez

Gyakorlati útmutató az autogén tréninghez

kiadó: Animula
cikkszám: 11181199
ISBN: 9789639751989
megjelenés: 2015-10-09
készlet: Nincs készleten
Ár: 2590 Ft
webes rendelés esetén: 2331 Ft
 
Leírás:
Lassan ötven évet eltöltve az emberi bajok lelki gyökérzetének labirintusában - vizsgálatokkal, gyógyítással, és főleg elmélkedéssel - még mindig meglep, mennyire hajlamosak vagyunk túlbonyolítani a helyzetet. Ez igaz azokra is, akiket e bajok sújtanak, de még nagyobb a gyógyítók felelőssége. Utóbbiak azok, akik minduntalan felkapják az új - pontosabban újnak kikiáltott - terápiás módszereket. Sajnálatosan a pszichoterápia, és tulajdonképpen az egész humán segítés "puha" tudomány. A "lélek mérnökeinek" nincs olyan szerencséjük, mint, teszem azt, egy hídépítőnek. Ha egy sztatikus rosszul kalkulál, az a számításokat átnézve tetten érhető és korrigálható. Egy terapeuta ügyetlenségének vagy torzításainak gyakorlatilag nincsen ilyen kontrollja.
Ezen a helyzeten sokat javítana, ha a terapeuták hívebbek lennének az angol mondáshoz: "keep it simple". Értelme szerint: kövesd az egyszerű megoldást. A pszichoterápiás dzsungelben ilyen jól kijelölt, világos ösvény az autogén tréning (AT). Kimunkálása óta majdnem száz év telt el, azóta bizonyít. Nem olyan divatos, mint a jóga vagy a zen, pedig alkalmazásához nem kell világszemléletet váltani, új filozófiákat tanulni, nyelvi közegükből kiragadott szavakat, fogalmakat használni. Ez az összeállítás azokat kísérli meg támogatni, akik a lelki bajokat a relaxáció és az önkontroll módszerével igyekeznek uralni. A pontosság kedvéért tegyük hozzá: az AT, mint "fedő eljárás" megtanulása semmilyen módon nem hat ellene annak, hogy az érintettek használják nehézségeik uralásának másik fő lehetőségét, a "kibeszélést" - utóbbira egy briliáns példa Freud története Katharináról (Freud-füzetek 12, Animula).
Az alábbi ismertetés az elméleti alapokra csak a legszükségesebb mértékben hivatkozik, az AT lehetőségeinek és korlátainak megjelölésével. A gyakorlati kivitelezést a klasszikus, azaz J. Schultz leírása szerint ismerteti, nem tagadva, hogy természetesen az AT-nek is számos további, hasznos módosítása létezik.

Tulajdonságok:
terjedelem: 87 oldal
borító: puhatáblás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román