Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A 21. század élettérháborúi (a földért, a vízért, az élelemért, a...)
Isaszegi János - A 21. század élettérháborúi (a földért, a vízért, az élelemért, a...)
Isaszegi János
A 21. század élettérháborúi (a földért, a vízért, az élelemért, a...)

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11181320
ISBN: 9789636936334
megjelenés: 2015-10-14
készlet: Raktáron
Ár: 6000 Ft
webes rendelés esetén: 5400 Ft
 
Leírás:
Minden háború egyforma. Nincs különbség az elmúlt évtizedek iraki, afganisztáni, balkáni, szomáliai, a jelenleg zajló ukrajnai, közel-keleti, szíriai, esetleges iráni, koreai, vagy éppen az I. világháború között. Mindegyiket a hatalom pozíciójából, a nemzeti, etnikai, vallási, nagyhatalmi és/vagy nagyvállalati lobbiérdekek érvényesítése mentén robbantották vagy provokálták ki, persze "a béke és a biztonság erősítése, stabilizálása, s a szenvedő civilek megsegítése céljából."

Valamennyi esetben tetten érhetők az élettér-kiszélesítési törekvések és a személyes ambíciók, valamint a befolyásolás motivációja. Mégis mindegyik háború más és más. A szíriai vagy a lehetséges iráni háború sem ugyanaz, mint az iraki vagy az afganisztáni, vagy a "szláv testvérek" között zajló ukrajnai polgárháború, illetve intervenció.

A háborús vagy konfl iktusos régió kultúrantropológiai és geopolitikai különbözőségei, a nemzeti, etnikai, vallási, törzsi, szociális, gazdasági helyi és regionális tényezők, s persze a háborúzó felek, blokkok, az alkalmazott hadviselés formája sehol sem ugyanaz.

Tulajdonságok:
terjedelem: 326 oldal
borító: keménytáblásfelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román