Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. augusztus 2. hétfő
Boldog névnapot Lehel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A történész műhelye
A történész műhelye

A történész műhelye

kiadó: Komp-Press
cikkszám: 11181342
ISBN: 9786067730012
megjelenés: 2015-10-15
Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Történészekről, a "történész mesterségéről" és értelemszerűen magáról a történelemről szól e kötet, amelynek szerzői a múlt megismerhetőségéről, a történészi hivatás mibenlétéről és esetenként önmagukról vallanak.

Az utóbbi években/évtizedekben ugyanis számos vita bontakozott ki a nemzetközi történeti szakirodalomban nemcsak magáról a történelem mibenlétéről, hanem a történészmesterség értelméről, a történettudomány feladatáról, állapotáról is. Ennek során sokan egyenesen a történetírás "válságát" emlegették.

Hogyan is tételezhető valójában a história, mi az értelme, helye a tudományágak között, mi a történész "feladata"? - ezeknek és az ezekhez hasonló kérdéseknek a megválaszolására kértünk fel olyan élvonalbeli magyar történészeket, akik szorosan kötődnek a Korunk-műhelyhez, úgy is mint a folyóirat gyakori és jól ismert szerzői és úgy is mint a ma már közel tízéves múltra visszatekintő Korunk Akadémia történelmi sorozatának előadói.

A beérkezett válaszokon semmit sem módosítottunk; nem "igazítottuk" őket sem egymáshoz, sem a magunk elképzeléséhez. Minden írás a maga szempontjaival, közelítéseivel kapcsolódik a megadott témához: a "történész mesterségéhez" és a történelemhez.

Tulajdonságok:
terjedelem: 256 oldal
borító: keménytáblás


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román