Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. július 27. kedd
Boldog névnapot Olga, Liliána nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Nagy Káli könyv
Bojár Iván András - Darabos György - Nagy Káli könyv
Bojár Iván András - Darabos György
Nagy Káli könyv

kiadó: Itthon van Otthon Szolgáltató Nkft.
cikkszám: 11181650
ISBN: 9789631235982
megjelenés: 2015-11-06
Nincs készleten
Ár: 25000 Ft
 
Leírás:
Kedves Olvasónk!

Nagy pillanat ez! Számunkra mindenképpen az. Befejeződött baráti közösségünk többéves munkája. Kézbe vehetjük, kézbe adhatjuk és bemutathatjuk a Nagy Káli Könyvet. Ez alkalomból nagy örömmel mutatjuk be önnek, neked!

Tesszük ezt abban a reményben, hogy mindaz a jó érzés, temérdek leszüremlett pozitív tapasztalat, melyet a Káli vidék örömteli vizsgálatával szereztük, élményszerű új felismerések sokaságával szolgál majd.

A Kálit mindenki ismeri. Mi is ismertük, mielőtt ebbe a munkába fogtunk volna. De nem úgy, nem abban a mélységben és nem olyan összefüggések megértésével, mint most, amikor sok ezer fénykép elkészítésén és szubjektív kalauzunk összerendezett információin keresztül tekintünk vissza rá. Munkánk során meggyőződésünkké vált, hogy a Káli több Magyarország egyik tájegységénél. A történelem kegyetlen és kegyes véletlenjeinek, valamint sok száz lelkes és elhivatott kreatív hazánkfiának köszönhetően e tájon szinte magától, szervesen bontakozva virágzott ki valami, amit nehéz örökségekkel küzdő más vidékeinken talán csak elvétve látni. Ezt a valamit igyekeztünk körbejárni, megragadni, elemezni, értelmezni, szeretettel kritizálni és sokat dicsérni abban a reményben, hogy óvó-védő féltésünk mellett a vidék értő és invenciózus fejlesztésének is helyes irányt jelölhetünk ki.

A Nagy Káli Könyv című nagyszabású album - erősen reméljük - mint önmagában való elegáns tárgy is megállja a helyét, ugyanakkor van egy másik, fontos tulajdonsága. Számos tekintetben túlmutat önmagán. Túlmutat Európa más nemes szépségű vidékeinek általános értékein. Egy olyan eddig sokak elől rejtett életforma világát mutatja be, amely a mostanáig külföldön kialakult Magyarország-képet is számos ponton árnyalja, gazdagítja. Kifejezett vágyunk, hogy az, aki ezt az albumot kézbe veszi, a felfedezés újszerűségét és örömét élje meg. Éppen azt, ami elmúlt éveink nyarainak alapérzete volt. Abban is biztosak vagyunk, hogy ez a kötet alkalmas lesz a diplomácia vagy a hungarikumok nemzetközi bemutatásának területén is arra, hogy Magyarországot a legmagasabb színvonalon képviselje, lejellemzőbb értékeit felsorakoztassa.

A Nagy Káli Könyvvel alapkövet kívántunk megalkotni, elhelyezni. Munkánkat folytatni tervezzük. Nem csak hirdetjük, de mélyen hiszünk benne, hogy ez a régió - bár különös módon itt feltárt gazdagsága ellenére is a szegényebb vidékek közé tartozik - alapvető értékeit megillető jövő előtt áll. E gyarapító munkából szeretnénk kivenni a részünket. És szeretnénk azt is, ha az ezen a megejtő szépségű tájon csordogáló életnek értelmet és örömöt adó munkához partnerekre találnánk. Önt! Téged! A Káli barátait.

Ezért ez a kötet: ajándék. Boltban nem kapható. Ára nincs, csak - nagyon reméljük - értéke van. Kiadója, az Itthon Van Otthon Szolgáltató Nonprofit Kft. (IVON) a Darányi Ignác Terv keretében benyújtott - az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával - sikeres pályázat eredményeként tudta megvalósítani.

Nagy örömmel mutatjuk be tehát és még nagyobb öröm lesz számunkra, ha ez a most bemutatott kötetet otthon a belefelejtkezés, a rácsodálkozás és a megtermékenyítő felismerés élményét adja.

Örömteli lapozgatást és olvasás kívánunk!
A Nagy Káli Könyv alkotói és kiadója

Tulajdonságok:
terjedelem: 468 oldal
borító: keménytáblás
megjegyzés: második, átdolgozott kiadás

felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román