Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 27. péntek
Boldog névnapot Virgil nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A hipnózis valósága
Erickson, M. H. - Rossi, E. L. - Rossi, S. I. - A hipnózis valósága
Erickson, M. H. - Rossi, E. L. - Rossi, S. I.
A hipnózis valósága

kiadó: Animula
cikkszám: 11181821
ISBN: 9786155574054
megjelenés: 2015-11-17
Nincs készleten
Ár: 3150 Ft
webes rendelés esetén: 2835 Ft
 
Leírás:
Meg lehet-e fejteni Milton Ericksont? Ez a kérdés nem csak a magyar kiadás gondozóját foglalkoztatta - gyanítom, az őt közelről megismerő szakemberek százait is. Valószínűleg a nagy többség megadó nemmel felet. Csak a legkitartóbbak és legkiválóbbak - Haley, Zeig, Bandler, Rossi - vállalkoztak a lehetetlenre.
Ugyanis a könyvet olvasva egyre világosabb lesz, hogy nem csak az számít, mit mond a hipnotizőra az alanynak - a hatékony alkalmazáshoz, különösen klinikai helyzetekben, rendkívül fontos az is, hogyan és mikor. Erickson pedig nem csupán a verbális kommunikáció mestere - a metakommunikációban egyenesen nagymester. Hihetetlenül jártasan igazodik el a szavak nélküli tartományban. Ezt a képességét talán semmi sem illusztrálja jobban, mint egyik emlékezetes előadása 1959-ben Mexikó Cityben. A hallgatóságból vállalkozó személyen különféle hipnotikus jelenségeket demonstrált - úgy, hogy ő nem beszélt spanyolul, az alany pedig nem értett angolul. A teljes demonstráció mindvégig pantomimmel zajlott.
Ez az egyik olyan vonatkozás, amelyet az olvasónak ez a könyv nem képes szolgáltatni, annak ellenére, hogy az eddigi leghitelesebb bemutatása Erickson megközelítésének. Ericksont olvasva, nekem a körmöntfonság jut az eszembe - természetesen egy magasan etikus minőségben. Nem egyszerűen arról van szó, hogy a gondolkodása stratégiás, és képes is megvalósítani, amit tervezett. Mindenki átélhette, hogy az ismerős útvonalon már automatikusan veszi a kanyarokat, számít a bukkanókra stb. Ezt Erickson is tudja - csak ő ismeretlen "útvonalon", a páciens saját terepén is! Távolról tekintve, ördögi képességnek tűnik.
Áttanulmányozva ezt a könyvet, amit Ernest Rossi sok éves áldozatos munkájának köszönhetünk, megértjük: nem természetfeletti dolgokról van itt szó, hanem állhatatos szakmaiságról és kitartó bizalomról az emberben (BS)

Tulajdonságok:
terjedelem: 260 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Dr. Bíró Sándor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román