Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 26. kedd
Boldog névnapot Vanda, Paula nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Balázs Elemér Group 15 - Örök szerelem
Somogyvári Péter - Balázs Elemér Group 15 - Örök szerelem
Somogyvári Péter
Balázs Elemér Group 15 - Örök szerelem

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11182558
ISBN: 9789636936167
megjelenés: 2015-12-17
Készleten
Ár: 4500 Ft
webes rendelés esetén: 4050 Ft
 
Leírás:
"Az nem árulás, ha a közönségnek is tetszik valami. Mindig azt szoktam mondani, csinálj olyan zenét, ami a közönségnek is tetszik, meg a zenészeknek is! Ha csak a zenészeknek tetszik, az nem jó, sőt nem is biztos, hogy az jó zene. Úgy kell csinálni, hogy szakmailag megtámadhatatlan legyen, és úgy tetsszen a közönségnek. Erre kell törekedni, és Elemér erre törekszik."

Hosszú volt az út, amíg az ötvenes évek tiltásából, a hatvanas évek tűrt időszakán át a jazz végre nálunk is elfoglalja méltó helyét, talán eljutott a támogatott műfajok közé. A könyvben megszólalnak azok is, akik ezt az utat szenvedéllyel építették, mint például Szakcsi Lakatos Béla, akinek interjújából a fenti sorokat idéztem.

Tizenötödik születésnapját ünnepli a BEG. A jazz világában kevés együttes éli meg ezt a kort, ráadásul úgy, hogy a Balázs Elemér alapította együttes a kezdetektől fogva a zongora, bőgő, gitár, dob, ütős és két énekes felállásban játszik. Elemér és öccse, Józsi körül - rövid átmeneti idők után - ezeken a posztokon háromszor teljesen kicserélődtek a zenészek az évek során. A riportokból mindhárom korszak meghatározó szereplőit megismerhetjük, akik zenészként, vagy valami más módon kapcsolódtak az együttes életéhez. Ezekben a leírt beszélgetésekben a nyilvános "BEG-ügyek" mellett, a jazz hazai kibontakozásának történetét is megismerhetjük.

Tulajdonságok:
terjedelem: 179 oldal
borító: puhatáblás
megjegyzés: cd-melléklettel
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román