Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 3. csütörtök
Boldog névnapot Ferenc, Olívia nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az egyház mint kommunikáció
Kovács Lajos SJ - Az egyház mint kommunikáció
Kovács Lajos SJ
Az egyház mint kommunikáció

kiadó: Jezsuita
cikkszám: 11183107
ISBN: 9789638014931
megjelenés: 2016-02-11
Utolsó darab!
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Kovács Lajos könyve arra a kérdésre keresi a választ, hogy az egyházból mint társadalmi szervezetből a kommunikáció révén hogyan lesz teológiai valóság, kommunió. A szerző elemzései során a kommunikáció úgynevezett participációs felfogásának eszköztárát hasznosítja.

Az összehasonlító egyháztani vizsgálódások során - Johann Adam Möhlertől és Friedrich Schleiermachertől Karl Rahneren és Joseph Ratzingeren keresztül Hans Küngig és Leonardo Boffig - számos teológus ekkléziológiai koncepciójával számot vet a kötet. A könyvben képviselt ökumenikus szemléletnek köszönhetően az olvasó nemcsak a római katolikus egyház különböző önértelmezéseivel találkozhat, hanem betekintést nyerhet az ortodox, a reformátori és a pünkösdi-karizmatikus egyházak szerveződésébe is.

A kommunikációelméleti megközelítés alapján új színben tűnnek fel azok a komplex teológiai és társadalmi entitások, amelyeket egyházaknak nevezünk.

Tulajdonságok:
terjedelem: 265 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Jezsuita könyvek - Isten és tudomány
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román