Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az Unió első fasiszta állama - Válogatott írások 2010-2015
Bartus László - Az Unió első fasiszta állama - Válogatott írások 2010-2015
Bartus László
Az Unió első fasiszta állama - Válogatott írások 2010-2015

kiadó: Wesley János Kiadó
cikkszám: 11183433
ISBN: 9789639744431
megjelenés: 2016-03-03
készlet: Nincs készleten
Ár: 2850 Ft
webes rendelés esetén: 2565 Ft
 
Leírás:
"Elképesztő találati pontosság: Bartus László mindent előre látott, mindent előre megmondott. E kötet írásai feketén-fehéren bizonyítják, hogy, mint valami rendkívül érzékeny jelzőműszer, mindenki előtt észlelete, hogy baj van. Alighanem elsőként értette meg a két legfontosabb dolgot: azt, hogy 2010 tavaszától Orbán Viktor diktatúrát épít Magyarországon, és hogy az ellenzéki képviselőknek ezt nem volna szabad a parlamenti jelenlétükkel legitimálni. Onnan a távolból is az első pillanattól kezdve folyamatosan szólt, korholt, riasztott, kristálytiszta logikával elemzett - mondan sem kell, hiába. De az "orbáni mű" még nincs befejezve, Bartust ismerve, ő tovább fog beszélni... Csak fül kéne, amely meghallja, szív, amely megérzi, agy, amely megérti."
Bruck András író

"Bartus László a legkiválóbb magyar újságíró akit én valaha ismertem. Misztótfalusi Kis Miklós Maga mentségében van egy mondat. Emblematikus magyar modat. "Mivel a jó mesterembert senki meg nem ismerheti, hanem a jó mesterember, itt pediglen ilyen sem nics, sem soha nem is volt, kénytelen kell kivallanom, ki vagyok." Bartus pedig ezt írja: "Öt év óta minden bejött amit írtam, és semmi nem jött be abból amit ez az ellenzék állított, a teljes magyar politológusgarnitúrával együtt." Ezt a mondatot nem Bartusnak kellett volna önmagáról leírni, de hozzá fogható zsurnaliszta (politikai elemző) sem soha nem is volt, kéntelen kell kivallania Bartusnak magának, kicsoda ő. Mit kapott érte a magyar hazától? Minden mocskot amit a fantázia el bír viselni."
Kertész Ákos író

E könyv cikkeinek szerzője nem hagyja magát megtéveszetni attól a "valóságtól", amelyben a politikát uraló magyar mainstream él. Átlát a látszatdemokrácián, melyet bebetonoztak a hatalomba. Felismeri, amire az ellenzék egyelőre képtelen, hogy az orbáni rendszer a fasizmus megismétlődésének egyik, jellegzetes magyar esete. Nincsen semmiféle illúziója arról, hogy válsztásokkal meg lehet majd szabadulni ettől. Bartus a sors kegyelméből a demokratikus világ közepén, az Egyesült Államokban élhet. A legjobban az ragadott meg, ahogy rálát azokra a lelki különbségekre, amelyek a demokráciában tartósan élő embert elválasztják a magyarországitól: ahogy például nem tudnak visszamosolyogni, amikor valaki idegenként rájuk mosolyog."
Ungváry Rudolf író

Tulajdonságok:
terjedelem: 511 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román