Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. május 6. csütörtök
Boldog névnapot Ivett, Frida nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Repülőhíddal a Városligetbe
Siklóssy László - Repülőhíddal a Városligetbe
Siklóssy László
Repülőhíddal a Városligetbe

kiadó: Budapesti V. E. - Városháza - Bp. Főváros Levélt.
cikkszám: 11183532
ISBN: 9789637537448
megjelenés: 2015-03-08
Nincs készleten
Ár: 3500 Ft
webes rendelés esetén: 3150 Ft
 
Leírás:
Siklóssy László (1881-1951) neve összeforrt a Hogyan épült Budapest? című alapvető várostörténeti könyvével, amely 1931. évi megjelenése óta két hasonmás kiadást is megért, bizonyítva a munka nélkülözhetetlenségét a főváros múltjának feltárásában. Hasonlóan népszerűek a Svábheggyel vagy a régi Budapest erkölcsével foglalkozó publikációi is. Hivatalos elfoglaltságát tekintve gyorsíróként dolgozott, az országgyűlési gyorsiroda vezetőjeként ment nyugdíjba. Ezt a nagy fegyelmezettséget, alázatosságot kívánó tevékenységet olyan "mellékesekkel" egészítette ki, ahol szelleme szabadon szárnyalhatott. A Pesti Hírlap könnyű tollú, rendkívül termékeny állandó munkatársa. Képzőművészetek iránti érdeklődése és gyűjtőszenvedélye sarkallta a Szent György Czéh Magyar Amatőrök és Gyűjtők Egyesületének megalakítására. A Parlamenti Sajtónyilvánossági és Gyorsírás-történeti Múzeum létrejötte is az ő nevéhez köthető. 1949-ben még megélte ennek felszámolását, szétszórását. Kezdeményezésének megkésett elismerése az Országház Látogatóközpontjában 2015-ben megnyílt kiállítás, amely elődjének tekinti az 1929-től két évtizeden át sikeresen működő múzeumot.

E kék és zöld színek uralta kötetben olyan írásait gyűjtöttük egybe, amelyek annak idején újságokban jelentek meg. A két várost összekötő és elválasztó folyó kínálta gazdag tématárházból Siklóssy a pesti Duna-partról a Margit hídon át a budai hegyekbe vezet bennünket, hogy képzeletbeli sétánkat a Sugárúton andalogva a Városligetben fejezzük be. Életútját, munkásságának értékelését a sorozat e legújabb kötetében Hidvégi Violetta mutatja be. A Budapesti Városvédő Egyesület társkiadójaként a Városháza Kiadó és Budapest Főváros Levéltára segítette a munka megjelenését.

Tulajdonságok:
terjedelem: 199 oldal
borító: keménytáblás
sorozat: Budapest könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román