Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 4. péntek
Boldog névnapot Borbála, Barbara nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikája
II. János Pál pápa - Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikája
II. János Pál pápa
Dives in misericordia (Irgalomban gazdag Isten) kezdetű enciklikája

kiadó: Szent István Társulat
cikkszám: 11183581
ISBN: 9789633613948
megjelenés: 2016-03-10
Készleten
Ár: 690 Ft
webes rendelés esetén: 621 Ft
 
Leírás:
Szent II. János Pál pápa második enciklikáját 1980. november 30-án adta át az Egyháznak ezekkel a szavakkal:
"Ha hasonlattal akarunk élni, elmondhatjuk, hogy az adventtel mindig újra kezdődik az emberi szívek zarándoklata Krisztus felé, aki kinyilatkoztatja nekünk az Atya és az Ő szeretetének misztériumát. Ezért óhajtottam nagyon, hogy advent első vasárnapjához kapcsolódjék a Dives in misericordia enciklika megjelenése, melynek legfőbb célja, hogy az Atya szeretetére emlékezzen és emlékeztessen, amely Krisztus egész messiási művében megnyilvánult, világrajövetelétől kereszthaláláig és föltámadásáig... Az Egyháznak és a világnak szüksége van az irgalomra, melyben testet ölt az a szeretet, mely erősebb a bűnnél és mindenfajta rossznál, mely az embert földi élete folyamán behálózza."

Ferenc pápa Misericordiae Vultus kezdetű bullája, amellyel meghirdette az Irgalmasság rendkívüli jubileumát, számtalan helyen hivatkozik ezen fontos dokumentumra.
Isten irgalmassága Szent II. János Pál pápaságának is központi üzenete volt. Amellett, hogy enciklikát szentelt az Isteni Irgalmasságnak, ő rendelte el a húsvétot követő vasárnapra az Isteni Irgalmasság ünnepét.Jelen kötet Szent II. János Pál pápa gondosan megszerkesztett teológiai traktátusa, amely komoly elmélkedésre serkent. Az enciklika minden sorában az elmélkedő, a világért atyaként aggódó pápa szava szól. Éppen ezért nemcsak a szöveggel kell találkoznunk, hanem törekednünk kell arra is, hogy a szent pápával együtt elmélkedjünk az irgalomról.

Tulajdonságok:
terjedelem: 77 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Dr. Diós István
sorozat: Pápai Megnyilatkozások, 3. kötet


felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román