Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 22. péntek
Boldog névnapot Vince, Artúr nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Egyensúlyban - A nagyhatalmak gazdasága az ókori Rómától a modern Amerikáig
Hubbard, Glenn - Kane, Tim - Egyensúlyban - A nagyhatalmak gazdasága az ókori Rómától a modern Amerikáig
Hubbard, Glenn - Kane, Tim
Egyensúlyban - A nagyhatalmak gazdasága az ókori Rómától a modern Amerikáig

kiadó: Antall József Tudásközpont
cikkszám: 11183764
ISBN: 9786155559112
megjelenés: 2016-03-31
Nincs készleten
Ár: 3700 Ft
webes rendelés esetén: 3330 Ft
 
Leírás:
Az ókori Rómától a 16–17. századi spanyol udvaron és a 19. századi Brit Birodalmon keresztül a ma Amerikájáig minden politikai nagyhatalom egyben korának meghatározó gazdasági hatalma is volt. A nevük egyet jelentett egy addig elképzelhetetlennek hitt életszínvonal megvalósításával. De mind elbuktak végül.

Van-e közös gyökere ezeknek a bukástörténeteknek? Mit tanulhatunk a példájukból? A közgazdász-szerzőpáros most kézben tartott könyvében elgondolkodtató időutazásra, a nagyhatalmak gazdaságtörténetébe kalauzol, hogy felfejtse a gazdasági hanyatlás történelmileg ismétlődő, közös okait. A nagyhatalmak tündöklésének és bukásának bemutatásához a szerzők a politikatörténet, a közgazdaságtan és a közösségi pszichológia legújabb eredményeit használják fel.
A kötet nem csak történeti áttekintés, de figyelmeztetés is: a tanulságok levonása segíthet felismerni a gazdasági-társadalmi egyensúly megőrzésének fontosságát.

Glenn Hubbard amerikai közgazdász, szakújságíró, egyetemi tanár, jelenleg az amerikai Columbia Egyetem üzleti tanszékének dékánja. A Wall Street Journal és a The New York Times rendszeresen közli cikkeit.

Tim Kane amerikai közgazdász, szakújságíró, korábban az amerikai kongresszus gazdasági vegyes bizottságának tagja, elemzőként az amerikai hírcsatornák gyakori vendége.

Tulajdonságok:
terjedelem: 318 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Magyarics Tamás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román