Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

27 avagy a halál teszi a művészt
Salmela, Alexandra - 27 avagy a halál teszi a művészt
Salmela, Alexandra
27 avagy a halál teszi a művészt

kiadó: Scolar
cikkszám: 11184004
ISBN: 9789632442297
megjelenés: 2016-04-14
Készleten
Ár: 3740 Ft
webes rendelés esetén: 3366 Ft
 
Leírás:
ALEXANDRA SALMELA 1980-ban született Pozsonyban. Színházi dramaturgként végzett a pozsonyi Színművészeti Főiskolán, valamint finn nyelv és irodalom szakos bölcsészként a prágai Károly Egyetemen.
Fiatalkorától fogva számos verse, meséje, elbeszélése és drámája született, részt vett több irodalmi pályázaton, többször részesítették elismerésben.
A 27, avagy halál teszi a művészt Salmela első regénye.

A huszonhét éves Angie úgy dönt, bálványaihoz, Kurt Cobainhez, Jim Morrisonhoz és Janis Joplinhoz hasonlóan ő is hírnevet szerez magának és meghal, még a következő születésnapja előtt.
Angie csak lézeng Prágában, ahol egyetemi tanulmányait folytatja. Miután művészi ambíciói és családi kapcsolatai terén egyaránt zsákutcába jut, úgy dönt, lelép. Szerencsére irodalomtanára éppen nemrég prédikált lángoló hévvel a kalevalai szimbólumokról, és azt is elárulta, hogy van egy igazi, saját partszakasza a finn tóvidéken.
Fenn, északon öko-tudatos és némiképp kaotikus életet él egy háromgyerekes család. Az erdőlakók hétköznapjai megrendülnek, amikor a művészi vénáját kereső Angie az udvarukon álló szaunakunyhóba költözik. Alexandra Salmela első regénye különféle jellegű szövegek együttese, tragédia, helyzetkomédia, bohózat és önironikus fejlődéstörténet varázslatos elegye. A szerző zseniális gúnya senkit sem kímél.

Tulajdonságok:
terjedelem: 320 oldal
borító: keményfedelű
fordította: Bába Laurafelhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román