Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az ember rejtélyéről
Steiner, Rudolf - Az ember rejtélyéről
Steiner, Rudolf
Az ember rejtélyéről

kiadó: ABG Rent
cikkszám: 11184085
ISBN: 9789638979209
megjelenés: 2016-04-18
Készleten
Ár: 2700 Ft
webes rendelés esetén: 2430 Ft
 
Leírás:
Ennek az írásnak a szándéka, hogy megmutassa a fejlődésnek azokat a csíráit, amelyek Fichtétől Hamerlingig, egy sor gondolkodó világnézetében megjelennek. Ezeknek a csíráknak a megfigyelése azt az érzést kelti, hogy ezek a gondolkodók a szellemi átélés olyan forrásából merítettek, amelyből még sok minden áradhat, még nem apadt el. Kevésbé fontosnak tűnik, hogy elfogadjuk-e vagy elutasítjuk-e, amit mondtak, sokkal fontosabb, hogy megértsük megismerésre törekvésük módját, az útjuk irányát. Akkor arra a nézetre juthatunk, hogy ebben a módban, ebben az útban olyasmi van, ami inkább ígéret, semmint beteljesülés. Mégis olyan ígéret ez, ami a benne rejlő erőnek köszönhetően magában hordozza a beteljesülés biztosítékát.
A könyv a német idealizmussal foglalkozik, amelynek szellemi ereje Rudolf Steiner szerint 1916-ban még csíraállapotban volt. A német idealizmus eszmei irányzatával már akkor ellentétes volt és maradt máig az a természettudományos gondolkodás, amely nem képes kellően értékelni a szellemieket. Egy évvel A filozófia rejtélyei megjelenése után Steiner nem egyes filozófusok világnézetét vizsgálja, hanem az ember rejtélyét keresve próbálja megtalálni a német idealizmus hajtóerőit, és megmutatni, hogy a szellemi kultúrának ez a forrása még feltáratlan. Az első világháború kellős közepén megjelent írásban Steiner a német és az osztrák szellemi élet olyan áramlataira akarta felhívni a figyelmet, amelyek az ellenségességgel körülvett Közép-Európa lényeges hozzájárulását jelentették a Nyugat közös kultúrájához. A bemutatott gondolkodókkal a szellemi életnek azt a formáját ábrázolja, amit az antropozófiát megelőző fontos lépcsőfoknak tartott. Különösen érdekes a Távlatok című fejezet, ahol leírja az utat, amelyik ettől a gondolkodástól elvezethet a szellemtudományhoz. Ez Steiner egyik igen gyakran idézett írása. A magyar kiadás megjelenésének emellett az ad különös jelentőséget, hogy az eredeti művet éppen száz éve vehették kezükbe először az olvasók.

Tulajdonságok:
terjedelem: 143 oldal
borító: puhafedelű
fordította: Wirh-Veres Gábor
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román