Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Giesswein Sándor keresztényszocializmusa
M. Szebeni Géza - Giesswein Sándor keresztényszocializmusa
M. Szebeni Géza
Giesswein Sándor keresztényszocializmusa

kiadó: Magyar Szemle Alapítvány
cikkszám: 11184153
ISBN: 9786155227042
megjelenés: 2016-04-21
készlet: Raktáron
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
A keresztényszocializmus a hazai sajtóban ritkán megidézett ideológia, amely - a magyar változatában - Giesswein Sándor (1856-1923) munkásságában összpontosult a legkifejezőbben. Az önző kapitalizmus fáradhatatlan magyar kritikusa - vezető politikus, pápai prelátus, társadalomtudós és lapszerkesztő is egyben - a magyar történelem azon kiváló személyiségei közé tartozik, akiknek szellemi és erkölcsi örökségével könyörtelenül bánt el az ideológiai ellenfél és a politikai ellenség. Társadalmi víziója egy olyan korszerű keresztényszociális modell, amelyet később szociális piacgazdaságnak neveztek, és amelynek megvalósítására Magyarországon nem nyílt esély.

M.Szebeni Géza bölcsészdoktor, nyugalmazott követ kutatási területe a 20. századi politika- és diplomáciatörténet. A szerző a Magyar Szemle Könyvek sorozatában úttörő monográfiákat jelentetett meg a modern Európát formáló nagy politikusokról, Robert Schumanról, De Gasperiről, Adenauerről, De Gaulleról. Mostanin immár ötödik kötetében egy olyan magyar politikus életművét mutatja be a tőle megszokott alapossággal, igen jól megelevenített történelmi háttérbe helyezve, akinek határozott elképzelése volt a rendről és az ember lelki-anyagi szükségleteiről. Kivételes műveltsége, széles körű nyelvismerete és külföldi kapcsolatrendszere révén Giesswein kiemelkedett kora magyar parlamentjében és helyzetértékelése is mindig példaértékű volt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 301 oldal
borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román