Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 27. szerda
Boldog névnapot Angelika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kereszténység - nemzet - szabadság
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ (szerk.) - Kereszténység - nemzet - szabadság
Benkő Ágota - Vértesaljai László SJ (szerk.)
Kereszténység - nemzet - szabadság

kiadó: Jezsuita
cikkszám: 11184379
ISBN: 9789638014924
megjelenés: 2016-05-03
Nincs készleten
Ár: 2100 Ft
webes rendelés esetén: 1890 Ft
 
Leírás:
A nemzeti liberalizmus mai esélyei

Van-e esélye ma a nemzeti liberalizmusnak? Erre a kérdésre keresik a választ a kötet szerzői, akiknek itt olvasható írásai a jezsuiták Párbeszéd Házában 2014 októberében megrendezett, Kereszténység - nemzet - szabadság című konferencia előadásai alapján születtek.

A konferencia - egy négyéves sorozat záró alkalma - abból a sajátos jezsuita kérdésfelvetésből született, hogy a legszemélyesebb magánügy, a vallás, a személyes és elkötelezett hit miként tud hatni a közösségben.

A hazafiság, a nemzeti érzület, a személyes és nyíltan vállalt keresztény hit párosulhat a megfontolt, felelős és szabad gondolkodással. A keresztény, a nemzet és a szabadság lényegi összetartozása adta például a XIX. század felelős embereinek azt a gondolkodásmódot, melynek segítségével önmagukat, küldetésüket és az ország sorsának megoldását látták és értelmezték. Ezt nevezhetjük nemzeti liberalizmusnak.

Ennek gyökere van, történelmi gyökere. Ebből indul ki, ezt értelmezi és védi, innét tekintve tehát megőrző, konzerváló szerepe van. Ez a konzervatív alapkiindulás azonban nyitott, és bátran mer kérdezni történelmi, filozófia és teológiai síkon.

Tulajdonságok:
terjedelem: 145 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Jezsuita könyvek - Agóra
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román