Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. augusztus 4. kedd
Boldog névnapot Domonkos, Dominika nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A szépség szolgálatában - Beszélgetések Somogyi Győzővel festészetről...
Takács Gábor - A szépség szolgálatában - Beszélgetések Somogyi Győzővel festészetről...
Takács Gábor
A szépség szolgálatában - Beszélgetések Somogyi Győzővel festészetről...

kiadó: Magyar Napló - Fokusz Egyesület
cikkszám: 11184456
ISBN: 9786158000178
megjelenés: 2016-05-06
készlet: Utolsó darab!
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
A kötetben olvasható beszélgetések a mai magyar képzőművészet egyik legjelentősebb alkotójának tekinthető, Kossuth-díjjal és a Nemzet Művésze kitüntetéssel elismert Somogyi Győző művészeti, esztétikai gondolatait, művészpályájával és kortársaival kapcsolatos emlékeit összegzi. Ő azon ritka művészegyéniségek közé tartozik, akik nem csak értik mesterségüket és átérzik hivatásukat, hanem a művészet kérdéseiről óriási tájékozottsággal és prédikátorhoz illő erővel tudnak szólni. A kötet szerzője, Takács Gábor művészettörténész célja az volt, hogy minden eddiginél átfogóbb, ugyanakkor jól áttekinthető és olvasmányos forrásmunkát adjon mind a "szakmabeliek", mind pedig azon laikusok kezébe, akiket megérint Somogyi Győző festményeinek és grafikáinak világa. A hat témakörbe, hat hívószó - tanulóévek, grafika, színek bűvölete, kötődés, újrateremtés, a szépség szolgálatában - köré rendezett szöveg alapját 2014-2015 folyamán felvett beszélgetések adják, amiket egyes, korábban megjelent nyilatkozatokból vett idézetek egészítenek ki. A kötet nem csak a művész alkotásainak megértését segítheti, hanem az utóbbi fél évszázad magyar művészeti folyamatainak kutatását és a fiatalabb nemzedékek útkeresését is.
Az olvasó DVD-mellékletként megtalálja Somogyi Győző Gőzhajóval Pest-Budára 1846-ban címmel 1979-ben készült animációs kisfilmjét, amely mindeddig szinte hozzáférhetetlen és ezért szakmai körökben is ismeretlen volt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 193 oldal
borító: keményfedelű
megjegyzés: DVD-melléklettel
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román