Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 16. szerda
Boldog névnapot Jusztin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Antall József és az állambiztonság
Tóth Eszter Zsófia - Antall József és az állambiztonság
Tóth Eszter Zsófia
Antall József és az állambiztonság

kiadó: Magyar Napló - VERITAS Történetkutató Intézet
cikkszám: 11184457
ISBN: 9786155465697
megjelenés: 2016-05-06
Nincs készleten
Ár: 2800 Ft
webes rendelés esetén: 2520 Ft
 
Leírás:
E kötet szerves folytatása az Antall József útja a miniszterelnökségig című, a VERITAS Könyvek sorozatában 2015-ben megjelent kiadványnak. Az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött dokumentumok közül Antall József miniszterelnökre vonatkozó teljes dossziét és válogatott ügynökjelentéseket közlünk bevezető tanulmánnyal. A szövegek olvasása közben bepillantást nyerhetünk az Antall-család mindennapjaiba, politikai nézeteibe az 1960-as években, de fény derül arra is, hogyan működött az állambiztonsági megfigyelés a gyakorlatban: a tartótisztjével akár kéthetente reggel nyolckor találkozó ügynöknek rendszeresen telefonon kellett kapcsolatot tartania a megfigyeltekkel. Előfordult azonban olyan is, hogy az állambiztonság embere nem ismerte fel azt, akit meg kellett figyelnie, és ebből komikus helyzet alakult ki.
Figyelmébe ajánljuk e kötetet mindazoknak, akik érdeklődnek közelmúltunk történelmének eddig feltáratlan, rejtett titkai iránt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 235 oldal
borító: keményfedelű
sorozat: Veritas könyvek 5.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román