Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 15. kedd
Boldog névnapot Jolán, Vid nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Alpenjager - Tábor hetilap
Láng György - Ádám István - Alpenjager - Tábor hetilap
Láng György - Ádám István
Alpenjager - Tábor hetilap

kiadó: Wesley János Kiadó
cikkszám: 11184610
ISBN: 1605171634277
megjelenés: 2016-05-17
Készleten
Ár: 2940 Ft
webes rendelés esetén: 2646 Ft
 
Leírás:
A lágerújság fontos dokumentuma a háború utáni, felszabadult életnek. Az igyekezet, hogy a hajdani rabok, a deportáltak egyáltalán hírt adjanak magukról, mindenképpen fontos tárgyi bizonyíték. „Vagyunk, létezünk!” – érezzük a diadalmas hangot a sárguló lapokról. Mert ez a legfontosabb üzenet, a tartalom szofisztikáltsága, választékossága, ugyanis mindenképpen másodlagosnak tekinthető. A zsidók elhurcoltatása, megkínoztatása, az éhezés, a halottak ép ésszel fel nem fogható magas száma olyan döbbenetes és szörnyűséges, hogy jobb minél előbb elfeledkezni az egészről. Tudjuk, ez úgy sem megy könnyen és nem is szabad, hogy így legyen, hiszen később majd újra visszajön mindaz, ami egyszer már megesett, de addig is legyen egy kis csönd és nyugalom.

Sok idő eltelt a welsi lágerújság megjelenése óta. Maradjon meg számunkra értékes kincsnek a megmaradt jó néhány stencilezett oldal, és emlékeztünk a kollégákra, mint hősökre, akik átvészelték a nagyon nehéz időket csak azért, hogy fölmutassák az emberi humanizmus példáját: az alkotás szépségét és apoteózisát.
Benedek István Gábor

Tulajdonságok:
borító: keményfedelű
megjegyzés: fakszimile kiadás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román