Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 16. szerda
Boldog névnapot Jusztin nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal
Sroka, Stanislaw A. - A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal
Sroka, Stanislaw A.
A középkori Bártfa és kapcsolatai Kis-Lengyelországgal

kiadó: MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Törttud. I.
cikkszám: 11184729
ISBN: 9789634160250
megjelenés: 2016-05-24
Nincs készleten
Ár: 3000 Ft
webes rendelés esetén: 2700 Ft
 
Leírás:
Prof. dr. Stanisław Sroka a krakkói Jagelló Egyetem (Uniwersytet Jagielloński w Krakowie) Történettudományi Intézetének professzora. Ugyanezen az egyetemen szerzett történelem szakos egyetemi diplomát (1991), doktorált (1995) és habilitált (2001). 2008-ban nevezték ki egyetemi tanárnak. 2012 óta a bölcsészettudományi kar dékánhelyettese. Kutatási területe Kelet-Közép-Európa története, különös tekintettel a késő középkori magyar-lengyel történeti kapcsolatokra és a genealógiára. Számos tanulmány és monográfia szerzője. Jelentős forrásfeltáró munkát végzett, öt kötetben adta ki a középkori Magyar Királyság lengyel vonatkozású okleveleit (Dokumenty polskie z archiwów dawnego Królestwa Węgier. I-V. Kraków, 1998-2012). Legutóbb Magyarország kezdeteiről jelentetett meg monográfiát (Początki Węgier. Poznań, 2015).

"Sroka könyve ráadásul sokkal többet is ad, mint amennyit a címe ígér, hiszen Bártfa kis-lengyelországi városokkal folytatott kereskedelme mellett a kulturális és szellemi kapcsolatokat is vizsgálja, miközben igyekszik teljességre törekvően bemutatni az olvasónak magát a várost, Bártfát. A szerző témaválasztása ideálisnak mondható, mivel Bártfa középkori forrásanyaga rendkívül gazdag, ellentétben a Kis-Lengyelországéval, így egy ilyen jellegű vizsgálat elvégzése csak a bártfai forrásokból kiindulva lehetséges."
(Részlet az Előszóból)

Tulajdonságok:
terjedelem: 317 oldal
borító: keményfedelű
fordította: Tapolcai László
sorozat: Magyar Történelmi Emlékek - Értekezések
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román