Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 1. vasárnap
Boldog névnapot Marianna nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Jelenségek
Lugossy Gyula - Jelenségek
Lugossy Gyula
Jelenségek

kiadó: Szerzői kiadás
cikkszám: 11184804
ISBN: 9786158045704
megjelenés: 2016-05-26
készlet: Nincs készleten
Ár: 2000 Ft
webes rendelés esetén: 1800 Ft
 
Leírás:
A pedáns hivatalnok nyugalmát zavarják a környékbeli naplopók, lézengők és semmittevők. Végül összetűz velük, de mivel ők az erősebbek, halálba kergetik.
Az ügyvéd beleszeret egy szépasszonyba, és mindent elkövet, hogy megszerezze magának. Eközben az alvilágba sodródik, és még azt is elveszti, amije volt. Az öregedő taxisofőrnek arra kell rádöbbennie, hogy bár egész életében éjjel-nappal úton volt, az ő útja nem vezetett sehová. Sem a pénzben, sem a szerelemben... Az éjszakai pincér kiment egy fiatal lányt a bűnözők karmaiból, beleszeret, de mire eljutna vele a házasságig, elragadja tőle a modern élet könyörtelensége. A betörő véletlenül egy másik betörő lakásába tör be. Amaz rajta-kapja, de nem tud haragudni rá, de becsülni sem őt, mert hiányzik a közös nevező: a zsivány-becsület. A semmittevő a semmit, a végső feloldódást keresi, de folytonosan beleütközik a mindennapok kicsinyes akadályaiba. A lélekbúvár az ösztönök felszabadításával kísérletezik, törekvése azonban nemcsak kudarcba, hanem tragédiába is torkollik. Az orvos tüzetesen megvizsgálja betege panaszait, amelyek a korával járó testi-lelki leromlásból fakadnak. Vajon milyen gyógyszert tud ajánlani neki az enyészet ellen?
Minden ember egyedi jelenség, sajátos vágyakkal, álmokkal, rögeszmékkel... Lugossy Gyula régi és új elbeszéléseinek szereplői korunk valóságával mérkőznek meg, mindegyik a maga módján, sikeresen vagy sikertelenül. Egyéni sorsuk azonban általános érvényű tanulságokkal is szolgál.

Tulajdonságok:
terjedelem: 381 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román