Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 31. szombat
Boldog névnapot Farkas nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Konzervatív gondolkodók a két világháború között
Konzervatív gondolkodók a két világháború között

Konzervatív gondolkodók a két világháború között

kiadó: Kossuth
cikkszám: 11184853
ISBN: 9789630985543
megjelenés: 2016-05-27
készlet: Raktáron
Ár: 2980 Ft
webes rendelés esetén: 2682 Ft
 
Leírás:
A Magyar Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok Osztálya 2015 novemberében "A konzervatív társadalomtudósok politikai válaszútja a '30-as, '40-es években" címmel igen aktuális történeti kérdéskörnek szentelt tudományos ülést. Akkor a médiában és a politikai életben is szinte mindennapos kérdés volt a Hómanszobor sorsa és a történészként és politikusként igen eltérő pályát befutó Hóman Bálint értékelése, de a kor vezető tudósainak és politikusainak - például Teleki Pálnak vagy Bethlen Istvánnak - mérlegre tétele voltaképp a rendszerváltás óta megosztja a két világháború közötti korral foglalkozókat.
Az ülés olyan korszakot igyekezett sokoldalúan tárgyalni, amely a 20. század magyar történetének újragondolása és újraértékelése során a társadalmi és szakmai figyelem előterébe került. Ezen belül egy olyan szellemi irányzat alakulását vette szemügyre, amely a Horthy-korszak fontos alkotóeleme, tükre és formálója volt; ennek szereplői formálisan és informálisan a kulturálistudományos élet markáns pozícióit töltötték be: témát, értékszempontokat, intellektuális arculatot kölcsönöztek a hazai politikai küzdőtér nemzeti-konzervatív erőinek.

Tulajdonságok:
terjedelem: 304 oldal
borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román