Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 18. hétfő
Boldog névnapot Piroska nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Kép és mítosz II. - A mitológia esztétikája
Gyenge Zoltán - Kép és mítosz II. - A mitológia esztétikája
Gyenge Zoltán
Kép és mítosz II. - A mitológia esztétikája

kiadó: Typotex
cikkszám: 11185027
ISBN: 9789632798806
megjelenés: 2016-06-06
Készleten
Ár: 3900 Ft
webes rendelés esetén: 3510 Ft
 
Leírás:
Gyenge Zoltán tematikailag folytatja előző könyvét, számos tekintetben azonban el is tér tőle: a kötet a félistenek, héroszok és az emberek világába enged betekintést. Ismert és kevésbé ismert mítoszok kerülnek új megvilágításba, legyen szó Oidipuszról, Héraklészről, Elektráról és a Tantalídák vétkéről, Médeiáról, vagy akár a trójai háborúról, az arany-gyapjú legendájáról. Az elemzések az első részben megszokott módon zajlanak: a történeti leírásokat mitológiaelméleti kutatásokkal veti össze, hozzá gazdag képanyagot társít a művészettörténet nagy korszakainak a kontextusába helyezve. Erre épül a filozófiai és eszmetörténeti elemzés, valamint a szóbeliség képi reprezentációjának kérdése. Az esszészerű forma, teret hagyva a szabad asszociációnak, a filozófiai horizont kiszélesítésének, valamint az ikonológiai és ikonográfiai elvek alkotó szellemű használata teszik élvezetessé a szöveget, melyet az első kötetben lefektetett alapelv vezérel: az önkény és a tévedés jogát fenntartva hív gondolkodásra. Az I. és II. kötet elektronikus változata a www.interkonyv.hu oldalon vásárolható meg.

Gyenge Zoltán filozófus, író, Schelling és Kierkegaard több művének fordítója, a Szegedi Tudományegyetem Filozófia Tanszékének tanszékvezető professzora.
www.gyengezoltan.eu

Tulajdonságok:
terjedelem: 308 oldal
borító: puhafedelű
sorozat: Képfilozófiák
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román