Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

De pace fidei - A vallásbékéről
Cusanus, Nicolaus - De pace fidei - A vallásbékéről
Cusanus, Nicolaus
De pace fidei - A vallásbékéről

kiadó: L'Harmattan
cikkszám: 11185095
ISBN: 9786155436093
megjelenés: 2016-06-08
Készleten
Ár: 1990 Ft
webes rendelés esetén: 1791 Ft
 
Leírás:
Történelmi visszapillantásokban a "vallásbéke" téma sokkal kevesebb figyelmet kap, mint a "vallásháború". Némi bizakodást jelenthet, hogy a különböző vallásos világnézetek között az utóbbi évtizedekben talán lazultak a feszültségek. Már nem csupán üldözésekről, egymás ellen irányuló kritikákról szólnak a hírek, hanem tudósok megbeszéléseiről, sőt a különböző vallások híveinek egyszerű találkozóiról is. Remélnünk lehet, hogy a jövőben erre az útra egyre többen fognak rátérni. A kölcsönös megértésre törekvő és a közeledést sugalló irodalom is állandóan bővül.

Közel hatszáz évvel ezelőtt nem csupán a békés egymás melletti élésre, hanem egymásra figyelésre, egymás kölcsönös értékelésére tett kísérletet egy német tudós, Nicolaus Cusanus. "Sokkal jobb egymással beszélgetni, mint egymás ellen háborút viselni" - így fogalmazta meg egyik alapelvét, s ezzel megjelölte központi életfeladatát is. Évtizedeken át háborúk és gyűlölködések megszüntetésén vagy legalább mérséklésén munkálkodott, beszélgetésre próbálta szólítani a vitatkozókat, írásaival pedig a béke hírnöke akart lenni.

Tulajdonságok:
terjedelem: 92 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Dévény István
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román