Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Aferim! - DVD (16)
Jude, Radu - Aferim! - DVD (16)
Jude, Radu
Aferim! - DVD (16)

kiadó: Fantasy Film - Mozinet
cikkszám: 11185256
ISBN: 5999546337686
megjelenés: 2016-12-21
Nincs készleten
Akciós ár: 490 Ft
Régi ár: 1990 Ft
 
Leírás:
A XIX. századi Havasalföldön játszódó történet főhőse Costandin (Teodor Corban), akit egy cigány rabszolga (Cuzin Toma) megtalálására bérelnek fel. A rabszolga azután szökött meg a bojár földjéről, hogy együtt hált annak feleségével, most bújkál a megtorlás elől. Costandin és fia (Mihai Comãnoiu) lóháton vágnak neki az útnak, hogy visszahozzák a szökevényt, útjuk során a fiú végre közelebb kerülhet apjához, akit eddig alig ismert. Constandin próbálja úgy a kemény körülmények közötti túlélésre nevelni a kamaszt, hogy közben emberségre is tanítsa.

Az Ezüst Medve-díjas Aferim! egyszerre művészi és szórakoztató alkotás. Radu Jude-ot (A legboldogabb lány a világon, Mindenki a mennybe megy) az idei Berlinalén a legjobb rendezés Ezüst Medve díjával jutalmazták az Aferim!-ért. Fekete-fehér filmje tele van színes karakterekkel és humorral, miközben egy fontos, elhallgatott témáról beszél: a cigány rabszolgaságról, amely évszázadokon át, egészen a késő XIX. századig tartott. Egy olyan jelenség ez, amely nem igazán része a köztudatnak és kevés szó esik róla, annak ellenére, hogy a hatásai mai napig érződnek.

Megjelent: 2016.03.23
Rendezte: Radu Jude
Szereplők: Mihai Comanoiu, Teodor Corban, Toma Cuzin
Forgalmazó: Fantasy Film
Feliratok: Magyar
Hang: Román - Dolby Digital 5.1
Képformátum: 16:9 - 2.35:1
Hossz: 108 perc
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román