Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 20. kedd
Boldog névnapot Vendel nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A Pentaton kapcsolat - Mondatok mások és a magam nevében (1966-2016)
Mózsi Ferenc - A Pentaton kapcsolat - Mondatok mások és a magam nevében (1966-2016)
Mózsi Ferenc
A Pentaton kapcsolat - Mondatok mások és a magam nevében (1966-2016)

kiadó: Napkút
cikkszám: 11185333
ISBN: 9789632636153
megjelenés: 2016-06-17
készlet: Raktáron
Ár: 2990 Ft
webes rendelés esetén: 2691 Ft
 
Leírás:
E könyvben szereplő írásaim és a dokumentumok mindenekelőtt a nemzet ügyéről és így az egyén és a közösség szabadságának állapotáról szólnak, különös tekintettel az állam demokráciát garantáló, annak intézményeit megteremtő szerepéről, kötelességéről.

Szólnak ezek az írások a lokális és a globális kapcsolatáról, a Tőke és az Ideológia túlkapásaiból fakadó, nemzeteket és egyéneket egyként fenyegető veszélyekről, a nemzeti értelmiség nem szűnő felelősségéről.

Ezek az írások Európának - politikai értelemben vett - keleti fertályán születtek, a világnak abban a részében, ahol az emberek hét, illetve négy és fél évtizeden keresztül, különböző mértékben ugyan, de meg voltak fosztva tényleges állampolgári jogaiktól, s a magyarok nemzeti létüket sem élhették meg szabadon.

A kelet-európai értelmiség számára hozadékként - a két világrend megéléséből fakadóan - maradt a tapasztalat, amilyennel Amerika vagy Nyugat-Európa nem rendelkezik. Ebből a tapasztalatból, másfajta tudásból olyan - nem utolsósorban erkölcsi - tőke kovácsolható, mely az egész emberiség számára kamatozhat.

Tulajdonságok:
terjedelem: 288 oldal
borító: puhafedelű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román