Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 21. csütörtök
Boldog névnapot Ágnes nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Hermeneutika - A filozófia jövője és a jövő teológiája I.
Patsch Ferenc SJ - Hermeneutika - A filozófia jövője és a jövő teológiája I.
Patsch Ferenc SJ
Hermeneutika - A filozófia jövője és a jövő teológiája I.

kiadó: Jezsuita
cikkszám: 11185753
ISBN: 9789638014986
megjelenés: 2016-07-20
Készleten
Ár: 2900 Ft
webes rendelés esetén: 2610 Ft
 
Leírás:
Vigyázat, kedves olvasó! Ha figyelmesen tanulmányozza e kötetet, lehet, hogy alapjaiban átértékeli a világhoz való (filozófiai) hozzáállását. Vagyis az a "veszély fenyegeti", hogy maga is a hermeneutikai gondolkodás elkötelezettjévé válik.

A kötet első része azt a tézist hivatott igazolni, miszerint vége az "objektív" értelemben felfogott igazság korszakának (ami persze nem jelent relativizmust!). A második rész bevezet Martin Heidegger, a hermeneutikai filozófia egyik "alapító atyjának" életművébe. A könyv egy kétkötetesre tervezett munka első fele. A második kötet Hans-Georg Gadamer filozófiai hermeneutikáját, valamint a teológiai hermeneutikát tárgyalja majd, arra a kérdésre válaszolva, hogy a jövőben a teológia művelése miért csak a történeti és nyelvi kontextus figyelembevételével képzelhető el.

Annak ellenére, hogy Magyarországon valóságos iskolája is létezik a filozófiai hermeneutikának, ilyen átfogó monográfia összeállítására e témában mindeddig senki nem vállalkozott. A szerző jezsuita szerzetes, a római Pápai Gergely Egyetem filozófiai és teológiai karának adjunktusa.

Tulajdonságok:
terjedelem: 391 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Jezsuita Könyvek - Isten és Tudomány
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román