Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 19. kedd
Boldog névnapot Sára, Márió nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Betűről betűre - Írások a könyvnyomtatás világából
Persovits József - Betűről betűre - Írások a könyvnyomtatás világából
Persovits József
Betűről betűre - Írások a könyvnyomtatás világából

kiadó: Optima Téka
cikkszám: 11186180
ISBN: 9789638886095
megjelenés: 2016-08-29
Készleten
Ár: 1950 Ft
webes rendelés esetén: 1755 Ft
 
Leírás:
A kötetet lapozgatva egy rendkívül változatos szakírói, újságírói munkásság utóbbi néhány évének írásait követheti nyomon az olvasó.
Persovits József három téma köré fűzi a betű jegyében született gondolatait.
Az egyetemes és magyar nyomdászattörténet jeles alakjait, valamint a nyomdászkultúrában máig élő hatásukat a Múltat a jelennel összeköti a betű fejezetben mutatja be a szerző.
A Tipográfiai műhelyek részben többek között a Gutenberg Otthon méltatlan sorsa és a Légrády/Zrínyi Nyomda hajdani székházából Eiffel Palace-ba átlényegült épületben létrehozott Zrínyi Nyomda emlékhely kialakításának és felavatásának történetével találkozhatunk. A Szellem és alkotás fejezetben egy különlegességről, Misztótfalusi Szakáts mesterségek könyvetskéjéről is olvashatunk, amelyet a kolozsvári háziasszonyok és az ínyencek örömére adott ki az erdélyi könyvnyomtató.
A könyvben megjelent írások a szerző szakmaszeretetét, elkötelezettségét bizonyítják, és azt a fáradságot nem ismerő kutatószellemet, amely napjaink könyves világának bemutatása mellett a régi történetek feltárását, megörökítését teszi életének egyik meghatározó céljává. Ajánlom a kötetet minden betűt, tipográfiát szerető, nyomdászat iránt érdeklődő olvasó figyelmébe, aki kedveli a szakmatörténetet és a friss stílusú írásokat.
Novotny Erzsébet

Tulajdonságok:
terjedelem: 149 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román