Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 24. vasárnap
Boldog névnapot Timót nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

A civilizáció ára - Az amerikai értékek és a visszatérés a prosperitáshoz
Sachs, Jeffrey D. - A civilizáció ára - Az amerikai értékek és a visszatérés a prosperitáshoz
Sachs, Jeffrey D.
A civilizáció ára - Az amerikai értékek és a visszatérés a prosperitáshoz

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11186258
ISBN: 9789636936570
megjelenés: 2016-09-02
Utolsó darab!
Ár: 3450 Ft
webes rendelés esetén: 3105 Ft
 
Leírás:
A közgazdaságtani gondolkodás mai fő áramlatai sok szempontból a felvilágosodás univerzalista tudományeszményének örökösei. Olyan "általános" összefüggéseket és törvényszerűségéket hirdetnek, melyek az ígéret szerint minden emberi közösségben egyformán érvényesek és alkalmazhatók. A geopolitikai gondolkodásmód segít felismerni az ilyen "univerzális" (egész pontosan: univerzalista) eszmények mögött megbúvó rejtett hatalmi érdekeket, dominanciaviszonyokat. A közgazdasági modellek univerzális érvényességébe vetett hit tehát a globalizáció egyik legfontosabb hajtóereje, ideológiai muníciója. Ezzel szemben a következetes geopolitikai gondolkodás rávilágít arra, hogy ezek az elképzelések többé-kevésbé maguk is adott történelmi és társadalmi szituációk derivátumai.

Jeffrey D. Sachs a tengerentúlon az egyik legismertebb közgazdasági bestsellerszerző, magyarul mégis csak pár rövidebb tanulmánya (például az Átmenet tervgazdálkodásból a piacgazdaságba című nagyhatású esszé) látott eddig napvilágot. A civilizáció ára segítségével a mi térségünkben legnagyobb befolyással bíró gazdasági ideológiát, az amerikai típusú kapitalizmust is mintegy belülről tanulmányozva ismerhetjük meg legjobban; ennek alapján pedig eldönthetjük, hogy mit hogyan veszünk át, illetve rostálunk ki belőle. Ehhez nyújt páratlan segédeszközt Sachs könyve, amely az amerikai típusú kapitalizmusról (a "korporatokráciáról") írt szenvedélyes kritikájában egy boncmester éleslátásával mutatja ki az amerikai gazdasági berendezkedés belső gyengeségeit, ugyanakkor - s ez nem mellékes szempont - megoldásokat is kínál a felvetett problémákra.

Tulajdonságok:
terjedelem: 329 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Soproni András, Berényi Gábor
sorozat: Oikumené Könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román