Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. december 1. kedd
Boldog névnapot Elza nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Iránytű - Bűnök és erények a Bibliában
Wappler József (összeáll.) - Iránytű - Bűnök és erények a Bibliában
Wappler József (összeáll.)
Iránytű - Bűnök és erények a Bibliában

kiadó: Tinta
cikkszám: 11186631
ISBN: 9789634090564
megjelenés: 2016-09-16
Készleten
Ár: 1490 Ft
webes rendelés esetén: 1341 Ft
 
Leírás:
Iránytűre van szükségünk, amely az ősrégi emberi kételyek mellett korunk új kérdéseire is választ ad. A biztos irányt a Biblia mutatja meg. A Bűnök és erények a Bibliában című kiadvány 555 idézete így válik értékvesztett világunk mindennapjainak iránytűjévé.

A Biblia bűnnek nevezi a tiltott cselekedeteket és a helytelen viselkedési formákat. Ezzel megmutatja a kerülendő tetteket és felhív a jó megtételére. A jótéteményeket és az ezek megtételéhez szükséges képességeket hagyományosan erénynek nevezzük. Korunk emberének akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott élete, ha a benne szunnyadó erényeket felhasználva jót tesz, cselekvően bizonyítja, hogy a bűnt nem csak elkerüli, hanem erényeivel is él.

Gyűjteményünkben először a Biblia bűnre vonatkozó gondolatai, majd az erényes élettel összefüggő szentírási szövegek kerülnek közlésre. Így az idézetekben szó esik a hét főbűnről - kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, harag, torkosság, jóra való restség - és a Tízparancsolatról. Az erények kapcsán találkozhatunk az isteni erények hit, remény, szeretet és a sarkalatos erények igazságosság, mértékletesség, erősség-bátorság, bölcsesség mellett a tág értelemben vett erényekkel - pl.: szelídség, türelem, szegénység, vendégszeretet, tisztaság - is.

Az idézetek mellett feltüntetett szentírási helyek lehetővé teszik az adott szöveg fellapozását és tágabb környezetben való tanulmányozását.

Tulajdonságok:
terjedelem: 133 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Iránytű
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román