Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 21. szerda
Boldog névnapot Orsolya nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az irodalom színterei - Irodalom és sajtó összefüggésrendszere a 20. század első
Bengi László - Az irodalom színterei - Irodalom és sajtó összefüggésrendszere a 20. század első
Bengi László
Az irodalom színterei - Irodalom és sajtó összefüggésrendszere a 20. század első

kiadó: Ráció
cikkszám: 11186664
ISBN: 9786155047985
megjelenés: 2016-09-20
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
A kulturális nyilvánosság nem ártatlan közege a különféle szerzői, szerkesztői, kritikusi és egyéb elgondolások megjelenésének. Írók és újságírók minden eredendő szándék nélkül is a kulturális gyakorlatok mélyre ható átrendeződését válthatják ki, míg máskor megfeszített akarattal és hatalmas tetterővel sem képesek akár tapodtat is mozdítani vagy módosítani a kultúra számára kínálkozó feltételeken. A nyilvánosság szférája anélkül alakítja azonban a benne vagy általa megjelenő szándékokat és álláspontokat, hogy hatása föltétlenné válna, kötelező érvényre emelkednék. Az alkotók nem egyszerű elszenvedői vagy alávetettjei, hanem tevékeny résztvevői és formálói - avagy szó szerint írói - annak az összefüggésrendszernek, lapok és folyóiratok képezte kontextusnak, amely egyszersmind hatással is van rájuk és munkáikra. A nyilvánosságot alapjában mint ennek a kölcsönhatásnak a terét, létmódját fogom föl e kötet lapjain.

Bengi László 1976-ban született Budapesten. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen magyar nyelv és irodalom, összehasonlító irodalomtörténet és vegyész szakokon szerzett diplomát. Jelenleg az ELTE BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének adjunktusa. Korábbi önálló kötetei: Az elbeszélés kihívása, Fiatal Írók Szövetsége, 2000; Elbeszélt halál, Ráció Kiadó, 2012; Márton László, Kalligram Kiadó, 2014.

Tulajdonságok:
terjedelem: 207 oldal
borító: puhatáblás
sorozat: Ráció-Tudomány 24.
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román