Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. november 24. kedd
Boldog névnapot Emma nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Az Univerzum keletkezése és kialakulása
Seres László - Az Univerzum keletkezése és kialakulása
Seres László
Az Univerzum keletkezése és kialakulása

kiadó: Szoba
cikkszám: 11187398
ISBN: 9789639993068
megjelenés: 2016-10-28
Készleten
Ár: 2600 Ft
webes rendelés esetén: 2340 Ft
 
Leírás:
Érdeklődésünk a Világ iránt csaknem elveszett! Nem arra az érdeklődésre gondolok, mely katalógusból kielégíthető. Arra az érdeklődésre gondolok, amikor az új nap reggelén megpillantjuk a Világot és megkérdezzük: - Hová ébredtem én? Ha van kérdés, válasznak kell lennie! Elindultam, hogy rátaláljak. Az ősrobbanás volt a kiindulási pontom. Erre építettem, ezt bizonyosságnak tekintettem. Okozatnak, melynek oka kell, hogy legyen. Az okot kutattam, a miértre kerestem a választ. A megvalósító elv kötötte le figyelmem. A kezdettől az ősrobbanás felé haladtam. Ezen az úton az okból következtettem az okozatra. Választ a hogyanra kerestem. Ez az út konkrét eredményeket hozott. Új ismeretelmélet alapjai ezek, pillérek, melyre építeni lehet.
(Seres László)

Seres könyve egyedülálló.
Minden vallásban létezik genezis, minden törzsnek megvan a teremtéstörténete, eredetmítosza, ami az adott közösségé. Majdnem mindegy hogy a hit dogmáin vagy a tudomány dogmáin szocializálódtunk. Kísérlet és megfigyelés, spekuláció és vélekedés, ugyanolyan közel/távol állnak az emberi gondolkodástól. Seres nem hittudós nem csillagász nem filozófus.
Ember, valóban gondolkodó ember, aki képzőművész, restaurátor, apa. Nem mellesleg 68-as hippi Amerikában, majd évekig Indiában él dolgozik. Világok keverednek benne.
Olyat ír, amit senki más, logikusan levezeti maga számára a levezethetetlent.
Saját Univerzumot teremt, melynek alapja: az apa a fiú és a lélek.

Rendkívüli olvasmány. Grafikáival is kiegészíti művét, melyek úgy hatnak a könyv végén, mint felfedezésre váró, magányos galaxisok.
kiadói ajánlás

Tulajdonságok:
terjedelem: 141 oldal
borító: puhatáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román