Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. július 2. csütörtök
Boldog névnapot Ottó nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
A szerencse fia
Wassmo, Herbjorg - A szerencse fia
Wassmo, Herbjorg
A szerencse fia

kiadó: Scolar
cikkszám: 11187433
ISBN: 9789632446523
megjelenés: 2016-11-03
készlet: Raktáron
Ár: 3950 Ft
webes rendelés esetén: 3555 Ft
 
Leírás:
A szerencse fia Benjamin története, Reisnes virágzó birtokának örököséé a tizenkilencedik századi Észak-Norvégiában. Benjamin gyerekkorától fogva rettegéssel teli csodálattal csügg édesanyján, a megközelíthetetlen, szenvedélyes és öntörvényű Dinán. Ráadásul egy szörnyű titok is összeköti őket: Dina egykori szeretője, Leo halálának titka.

Amikor Dina elhagyja, Benjamin utazni kezd - iskolába megy Tromsøbe, majd Koppenhágában orvostant tanul, megjárja a dán-porosz háborút, végül Berlinben köt ki, hogy megkeresse édesanyját. A nők - akárcsak gyermekkorában Dina - delejes erővel hatnak rá a testükkel, az illatukkal, a mosolyukkal. Ám ahogy lassan felnő, tisztába jön vele, hogy ő Reisnes ura, és idetartozik, ebbe az elvarázsolt, aranyló, fagyos világba.

A szerencse fia a norvég szerző világhírű regénytrilógiájának 2. kötete. Az 1. rész Dina vagyok címmel 2014-ben jelent meg a Scolar Kiadónál - az azonos címmel forgatott mozifilmet Magyarországon is vetítették, főszerepben Maria Bonnevie-vel és Gérard Depardieu-vel

Leírás a szerzőről:
Herbjørg Wassmo 1942-ben született Vesterålenben, Észak-Norvégiában. 1976-ban jelent meg első verseskötete Vingeslag címmel, azóta főállású íróként tevékenykedik, és egy további verseskötetet, valamint számos regényt és drámát publikált. Az átütő sikert egy regénytrilógia első része hozta meg számára, az 1981-ben kiadásra került Huset med den blinde glassveranda. A Dina vagyok szintén egy trilógia első részeként látott napvilágot 1989-ben. Kevesebb mint tíz év alatt művei kötelező olvasmánnyá váltak Norvégiában, többször kerültek a bestsellerlisták élére. Könyveit, melyekben főként az észak-norvégiai mindennapokat és a nők helyzetét mutatja be, 26 nyelvre fordították le.

Díjai:
Norvég Kritikusok Díja - 1981
Norvég Könyvkereskedők Díja - 1983
Nordland megye Kulturális Díja - 1986
Északi Tanács Irodalmi Díja - 1987
Gyldendal Alapítvány Díja - 1991
Amalie Skram-díj - 1997
Jean Monnét-díj - 1998

Tulajdonságok:
terjedelem: 538 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Petrikovics Edit
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román