Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. január 25. hétfő
Boldog névnapot Pál nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Ha Latin-Amerika irányítaná a világot
Guardiola-Rivera, Oscar - Ha Latin-Amerika irányítaná a világot
Guardiola-Rivera, Oscar
Ha Latin-Amerika irányítaná a világot

kiadó: Gondolat
cikkszám: 11187771
ISBN: 9789636937140
megjelenés: 2016-11-17
Utolsó darab!
Ár: 3950 Ft
webes rendelés esetén: 3555 Ft
 
Leírás:
Miközben a világ leggazdagabb nemzetei komoly válságokkal küzdenek, latin-amerikai országok vezetői tömegeket tudnak mobilizálni politikájuk támogatására, helyileg jól alkalmazható és fenntartható alternatívákat dolgoznak ki.
Miért?
Az Amazonas-medence népei egykor saját történelmük urai voltak. Kemény munkával alakították át veszélyes természeti környezetüket: öntözőcsatornákat építettek és folyókat szabályoztak - így az általuk kialakított védett helyeken a civilizáció virágzásnak indulhatott. A Londoni Egyetemen tanító kolumbiai filozófus a rejtett történelmi összefüggésektől az újságokban megjelenő hírek felé haladva vizsgálódik. Kitér a bányákból elhurcolt nemesfémek és az európai kapitalizmus fejlődésének kevésbé ismert összefüggéseire. Foglalkozik a 19. századi függetlenségi háborúk etnikai-vallási összetételével, hiszen ezek a törésvonalak határozzák meg a mai politikai konfliktusokat is: meszticek és feketék harcolnak a - még mindig javában fehér - elit réteg által birtokolt bányák, ültetvények, olaj- és gázmezők feletti monopóliumokért.
A szerző biztosra veszi az Egyesült Államokban az évszázad közepe táján bekövetkező "latin hatalomátvételt". Az Irakban és Afganisztánban szolgáló amerikaiak már megismerhették azt az új, vegyes bőrszínű "latin" elitet is - a latin-amerikai hazafias mozgalmak ügynökeit -, amelynek tagjai elsősorban politikai információszerzés és lobbizás céljából utaznak külföldre.
A könyv hasznos olvasmány azoknak, akik a regionális történéseket tágabb világpolitikai perspektívában szeretik szemlélni.

Tulajdonságok:
terjedelem: 442 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Lázár Júlia, Margitta Nóra
sorozat: Oikumené Könyvek
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román