Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2021. június 15. kedd
Boldog névnapot Jolán, Vid nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - szállítás - cégismertető
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Együtt egyedül - A Szolidaritás naplója
Sauerland, Karol - Együtt egyedül - A Szolidaritás naplója
Sauerland, Karol
Együtt egyedül - A Szolidaritás naplója

kiadó: Közép- és Kelet-európai Tört. és Társ. Kut. Al.
cikkszám: 11187873
ISBN: 9786155118371
megjelenés: 2016-11-22
Készleten
Ár: 3990 Ft
webes rendelés esetén: 3591 Ft
 
Leírás:
Bizonyos szövegek nagyon ellenállóak, nem pusztulnak el. Karol Sauerland naplója ilyen. 1980 őszétől kezdte írni a lengyel Szolidaritás krónikáját. A mozgalom tagjaként jól tudta, nem babra megy a játék. A kommunista titkosszolgálat házkutatásait úgy védte ki, hogy minden megírt oldalt gondosan elrejtett. Az egyre testesebb kéziratot végül ismerősénél helyezte biztonságba. A lakás sajnos porig égett. Sauerland már lemondott a naplóról, amikor kiderült, a lángok valamiért elkerülték a lakásnak azt a bizonyos szegletét. Szerencse? Nekünk mindenképpen az.

Karol Sauerland 1936-ban született a híres-hírhedt moszkvai Lux Szállóban. Szülei kommunisták voltak, akik 1933-ban rohamtempóban menekültek el Németországból. Apját a sztálini tisztogatások alatt meggyilkolták, édesanyjával együtt csak nehezen szabadultak ki a Szovjetunió "vendégszerető" karjaiból. A matematikus és filozófus végzettségű Karol az elsők között csatlakozott a lengyel Szolidaritáshoz, amelynek keretei között szellemi otthonra talált. Nem ez az első könyve nálunk. Harminc ezüst című munkájában az elsők között írta le a kommunista besúgás, a besúgók természetrajzát. Most, negyedszázaddal a rendszerváltoztatás után, végre megjelenik ez a napló is. Ezúttal először magyarul.

Tulajdonságok:
terjedelem: 456 oldal
borító: puhatáblás
illusztrálta: Mesés Péter
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető
Trafó
 
design: Sárközi Román