Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 28. szerda
Boldog névnapot Simon, Szimonetta nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Minden repül - Válogatott és új versek 1986-2016
Báthori Csaba - Minden repül - Válogatott és új versek 1986-2016
Báthori Csaba
Minden repül - Válogatott és új versek 1986-2016

kiadó: Scolar
cikkszám: 11187893
ISBN: 9789632446882
megjelenés: 2016-11-23
készlet: Raktáron
Ár: 2490 Ft
webes rendelés esetén: 2241 Ft
 
Leírás:
Báthori Csaba költészete - erről az utóbbi évtizedben publikált verseskötetei tanúskodnak - a magyar líra Babits-i nyomdokain halad: a szerzőt kezdettől fogva az élet alapkérdései, világi jelenlétünk erkölcsi vonatkozásai és a plasztikus, de nem csupán az ötletességben megrekedt nyelvi formálás lehetőségei izgatták. Világát egyaránt gazdagítja a transzcendentális tartalmak iránti fogékonyság és az érzéki szféra bűvölete, és ha az ember megszokta kristályosan szikár, mégis derűre hajló költői beszédmódját, akkor minden sorában felfedezheti a gondolat gyöngédségét és az intellektus rugalmasságát. Báthori poeta doctus, aki azonban nem hivalkodik a formakezelés szemfényvesztésre csábító könnyedségével, hanem a formát mintegy "titokban tartja".

Kötetünk Báthori Csaba eddigi hét verseskötetéből válogat. A sodró lírai anyag tömbjei között, szűk metszetben, közlünk néhány darabot a költő két nonszensz verseket tartalmazó könyvéből is (Csendélet kakassal, Csapások és csodák). A könyv utolsó ciklusában a lírai termés legújabb - kötetben eddig nem közölt - darabjaiból adunk ízelítőt.

Tulajdonságok:
terjedelem: 271 oldal
borító: keménytáblás
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román