Írók Boltja online könyvesbolt
js slider
 
 
 
2020. október 23. péntek
Boldog névnapot KÖZT.KIKIÁLT., Gyöngyi nevű látogatóinknak!
 
nyitóoldal - üzletszabályzat - elérhetőség - cégadatok - cégismertető - súgó
Kosár tartalma
 
 
 
 
Írok boltja elfogadó hely  Krea kártya  MVM Partnerkártya  Magyar Naracs kártya  MKB Professzori kártya  Bankkártyás fizetés 

Facebook-on
Az utolsó álom - Nyolckezes
Jáoz-Keszt, Itamár - Az utolsó álom - Nyolckezes
Jáoz-Keszt, Itamár
Az utolsó álom - Nyolckezes

kiadó: Múlt és Jövő
cikkszám: 11188086
ISBN: 9786155480256
megjelenés: 2016-11-30
készlet: Raktáron
Ár: 2500 Ft
webes rendelés esetén: 2250 Ft
 
Leírás:
Egy költői csoportnak is mondható szűk kör, Székely Magda, Mezei András, Gergely Ágnes Budapesten, s a velük együtt lélegző, alkotó barátjuk: a Tel Avivban héberűl író, a magyar költészetet a szent nyelvre fordító Itamár Jáoz Keszt (Keszt Péter Szarvasról és Budapestről, valamint egy rövid, de annál életreszólóbb hatású Bergen Belseni kitérőről) folytatták a Kiss Józseffel és Makai Emillel indult magyar-zsidó költészet soával megszakított hagyományát. Velük a totális "kiszántás" elszenesedett mezején mégis átütött valami makacs föltörni-élni akarás, vagy inkább igazság, hogy a fölégetett tarlón is kizöldül néhány búzaszem. Gyermeki élményük volt a soá, a szülővesztés, a csonka családban eszmélkedés, ezért ezt az örökséget - "a holcaustot, mint kultúrát" (Kertész Imre) - tették meg költészetük alapjának.
Ez a "nyolckezes" Itamár-Jáoz Keszt verseinek magyarra ültetésében hangzik fel most - valódi zenekarként. A csoport mindegyik tagja részt vett ennek a muzsikának a magyar nyelven megszólaltatásában - hogy a kiszántás kertjében új minőségű virágzás indulhasson el - ha csak egy mennyei, de annál örökkebb mezőkön is.

Tulajdonságok:
terjedelem: 80 oldal
borító: puhatáblás
fordította: Gergely Ágnes, Itamár Jáoz-Keszt, Mezei András, Székely Magda
felhasználó név:
jelszó:
regisztráció
jelszóemlékeztető


Trafó
 
design: Sárközi Román